КАЖУТЬ... ПРО НОВУ ГОЛОВУ БІЛОКУРАКИНСЬКОЇ РДА ТА ІНШИХ ПРИСТОСУВАНЦІВ БІЛЯ ВЛАДНОГО КОРИТА

Кажуть, що питання про призначення нового голови Білокуракинської райдержадміністрації вже вирішено! Незабаром має з'явитись розпорядження президента В.Зеленського про призначення Чорнухи Альони Володимирівни головою Білокуракинської РДА (директор ПП «Редакція «Життя Білокуракинщини»).
Також кажуть, що одним із заступників у неї буде Оселедько Микола Федотович (колишній начальник комунального підприємства «Теплокомунзабезпечення» ). Хто інший заступник - поки що невідомо. Хоча не важко здогадатись, якщо пригадати, хто «пропихував» Альону Володимирівну на цю посаду.
Пан Іванюченко радісно потирає руки, бо матиме свою людину при владі. Бо він також, мабуть, ще на щось розраховує. Не дарма ж він свого часу зробив Альону спочатку головним редактором районної газети «Життя Білокуракинщини», а потім фактично «подарував» їй у приватну власність за 1000 грн. всю редакцію разом із майном та обладнанням (меблями, комп’ютерами, офісною технікою, фотоапаратурою та ін.). Тобто, стара схема, яка працювала ще в 1990-х роках, була успішно застосована і при голові РДА Іванюченку. Принцип – спочатку руйнуй, доводь до банкрутства, а потім «прихватизуй» за копійки – працює і понині.
Кандидатуру Альони Чорнухи (до заміжжя – Отрошко) почали розглядати відразу після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського. І хоча бажаючих на цю посаду було чимало, кажуть, що все ж таки вирішили зупинитись саме на Альоні Володимирівні. Незважаючи на досить молодий вік (вона 1990 року народження), і фактично відсутній досвід роботи на державній службі чи якихось керівних посадах (крім редакції газети), вона виявилась найбільш підходящою кандидатурою на посаду голови райдержадміністрації. Вміння знаходити спільну мову, знайомство із керівниками багатьох підприємств району, а також безпосереднє контактування з представниками влади завдяки роботі в редакції зробили її вхожою в різні кабінети.
І хоча всім зрозуміло, що у неї немає ні знань (маркетолог за освітою), ні належного досвіду, ні якогось впливу на ситуацію, і вона фактично не є самостійною у прийнятті рішень, все одно, як людина слухняна і дисциплінована, вона буде виконувати накази і вказівки інших – тих, хто стоїть над нею. Тобто, такий собі маріонетковий керівничок, від якої нічого не залежить, але з якої і взяти особливо нічого. Основну керуючу роботу будуть робити її заступники, а відповідальність, в разі чого, повісять якраз на неї. Ну, наприклад, якщо хтось щось вкраде чи візьме хабар, чи підробить документи, поставить не той підпис і не там, де треба… А за все відповідатиме якраз Альона… Проста, молода і наївна дівчина, до речі, матір 2-річної дитини.
Бо вже зараз, замість того, щоб сидіти в декретній відпустці і приділяти належну увагу дитині, вона керує редакцією районної газети. І хоча це керівництво досить-таки умовне, все одно потребує певної уваги, сил і нервів. А ще й недавні вибори то президента, то парламенту, на які теж треба було виділити свій час. Хоча, як видно, не дарма. Все ж таки завдяки певним старанням і умінням пристосовуватись до ситуації, можна отримати і непогані дивіденди, в тому числі і у вигляді посади голови райдержадміністрації.
Звісно, зі зміною голови РДА в Білокуракинському районі навряд чи щось кардинально зміниться в бік покращення життя простих людей, особливо, якщо врахувати, що нині все більше влади переходить в руки органів місцевого самоврядування, тобто громади (фактично – меру С.І.Сірику). Це і грошові кошти, і певні повноваження, які відкривають все більше можливостей. А голова РДА – це фактично слухняна маріонетка, яка має представляти президента в районі і контролювати ситуацію. Ну, який з Альони Чорнухи контролер – всім зрозуміло, бо вона хоча б виконувала роль секретаря до пуття та надавала б інформацію у відповідні вищестоящі органи, і так само доводила б рішення державних органів на місцевому рівні. Повноваження хоч і невеликі, але для неї більш, ніж достатні. Крім того, підпис голови РДА все одно залишається досить важливим для прийняття рішень в районі.
Всі білокуракинці знають, які друкуються матеріали в районній газеті «Життя Білокуракинщини». Але не всі знають, хто їх пише. До речі, якщо хтось не в курсі, то не завжди прізвища під статтями відповідають тим, хто є автором тієї чи іншої статті. Більшість матеріалів, що друкуються в газеті, надають відповідні державні органи, організації. Прізвища під такими статтями, звичайно, вказуються керівників та начальників, хоча пишуть їх зовсім інші люди. Частину статей, звісно, доводиться писати самостійно. Але із письменництвом в редакції туго, писати статті толком ніхто не вміє, крім хіба що єдиної Олени Плужнікової, яка дійсно має певні здібності і талант в написанні статей. Відчувається, що людина не просто пише якісь протокольні статті чи описує репортажі з місця подій, але й має якесь уявлення про граматику, літературні прийоми, та й просто пише з душею. Але такий працівник – це виключення для редакції «Життя Білокуракинщини».
До речі, час від часу в редакції з’являються оголошення про пошук то кореспондента, то журналіста, то бухгалтера. Завжди у них проблеми то з написанням статей, то з бухгалтерією, то з постійно падаючим накладом. І якби не певні зусилля пана Іванюченка та пана Сірика, то газета «Життя Білокуракинщини» вже давно б припинила своє існування як збиткове видання.
Неважко здогадатись, що приблизно таке ж саме «керівництво» в особі Альони Володимирівни буде і на посаді голови райдержадміністрації. Рішення будуть прийматись ким завгодно, але тільки не Альоною Чорнухою.
А враховуючи, яка шваль і мерзота сформувалась навколо так званої команди «Зе» в Білокуракинському районі (згадайте приїзд на Білокуракинщину з передвиборчою агітацією кандидата в депутати від команди «Слуги Народу» Віти Сліпець), то стає зрозумілим, яке «керування» і в чиїх інтересах буде в Білокуракинському районі.
Крім того, якщо поглянути на саму газету «Життя Білокуракинщини», яка є поки що єдиним наглядним результатом трудової діяльності Альони Володимирівни, то можна зробити висновок, які саме моральні принципи, уподобання та професійні якості вона має. Бо газета з часів попереднього головного редактора Миколи Коваля дійсно суттєво змінилась. Хтось може сказати, що в кращий бік, хтось скаже, що навпаки – в гірший. За матеріалами в газеті зрозуміло, що редакція абсолютно залежна від місцевої влади, саме тому в ній не може бути якихось критичних статей про діяльність цієї самої влади. Крім того, в газеті ніколи не напишуть правди, бо правда є дуже незручною для влади і може викликати обурення діями та рішеннями влади у простих людей, жителів Білокуракинщини. Також в газеті відчувається брак якісного авторського матеріалу, тобто, просто банально нікому писати цікавих статей. Добре, хоч іноді статті, оповідання та вірші «підкидують» місцеві поети та письменники, які приносять чи присилають свої твори і, не отримуючи за них, до речі, жодної копійки як автори, дозволяють друкувати в газеті. Та ще й в нагоді іноді стає Інтернет, з якого можна черпати будь-яку інформацію та готові статті чи малюнки, гороскопи, кросворди, рецепти. Як наче у людей немає Інтернету і вони самі не знайдуть таку інформацію. Але газетний папір витримає все… Тому і використовується газета найчастіше або на розпалювання печі, або в туалеті…
Варто зазначити, що на посаду голови Білокуракинської РДА претендувало ще кілька відомих на Білокуракинщині людей. Говорили про Анатолія Рюміна, Володимира Пономаренка, Сергія Косяченка, Сергія Щебетенка, Валентина Острогляда, Миколу Оселедька, Едуарда Кострицького, навіть про пані Любов Зубкову… Кого тільки не пропонували на посаду голови РДА! Вірніше, їх ніхто особливо і не пропонував. Скоріше, навпаки, жителі Білокуракинщини чекали абсолютно нову людину на посаду голови РДА, яку призначить новообраний президент Зеленський. Найбільше не хотіли бачити і не хочуть в жодному разі на цю посаду пана В.Пономаренка, колишнього начальника районного відділу поліції, а нині депутата районної ради від «Опозиційного блоку». «Кого завгодно – тільки не Пономаренка!» - говорять люди… - Бо ідіотів при владі у нас і так вдосталь!» Це все одно, що повернути в Україну Януковича і поставити його керувати як мінімум Донбасом. Такого ідіотизму жителі Білокуракинщини б точно не витримали…
Також ніхто не хотів би бачити на цій посади колишнього військового комісара В.Острогляда, який, як пригадують білокуракинці, аж із штанів виплигував, ходив, хизуючись та почуваючись наче господарем, коли приїздила в Білокуракине з агітацією Віта Сліпець, фактично прислуговуючи, як він сам вважав, майбутньому депутату. Бо, мабуть, розраховував в подальшому отримати від неї чималу допомогу… Але «Слуга Народу» Віта Сліпець з тріском програла вибори, осоромившись своїми результатами навіть в своєму рідному Сватівському районі.
Не хотіли бачити білокуракинці на посаді голови РДА і С.Косяченка. Бо всім відомі його зв’язки із колишнім головою РДА від Партії регіонів паном Діденко О.І., про його можливості щодо «розбазарювання» сільськогосподарської землі в районі, та деякі інші заслуги…
Але хто б з цих «колишніх» не намагався пролізти знову у владу, пристосовуючись до політичної ситуації, всі вони вже є відпрацьованим матеріалом, і заслуговують – хтось, в кращому випадку, відпочинку на пенсії, а хтось відпочинку на тюремних нарах за свої колишні справи та рішення.
Новообрана «зелена» влада в Україні настільки зелена і недосвідчена, особливо в регіонах і особливо в кадрах, що робить багато помилок в своїх нових призначеннях на важливі державні посади. Не знаю, чим вони керуються і хто саме приймає остаточне рішення щодо таких призначень, але, як видно, особливо нічого не змінюється. Все так само вирішують гроші, зв’язки, кумівство, родинні чи особисті стосунки. Непрофесійність, недолугість, меркантильність та здібності пристосовуватись та брехати – все це й досі залишається в пріоритеті і притаманне тим, хто будь-якою ціною прагне дістатись влади – хоч на державному рівні, хоч регіональному, хоч районному.
Майже новопризначена голова Білокуракинської РДА Альона Володимирівна Чорнуха, молода і амбітна, ще вчиться бути серед всього того мерзотного і гнилого владного середовища, яке засмоктує і міцно тримає в своїх обіймах. Але, судячи по її вже досить непоганих результатах для її віку в кар’єрі, вона швидко вчиться і пристосовується до ситуації…
Ну що ж… Хай щастить!.. Поки що… А там – побачимо!

Глас Народу, смт Білокуракине

P.S. Буде прикольно, якщо після прочитання цієї статті деякими людьми Альону Чорнуху НЕ ПРИЗНАЧАТЬ головою Білокуракинської райдержадміністрації… Ото буде кіно!..)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ