Микола ГАПОЧКА: «НАМ ПОТРІБНА СТАБІЛЬНА ВЛАДА»

За останні роки народний депутат України Микола Гапочка виріс в авторитетного політика, відомого не лише в рідному Білокуракине, на Луганщині, але і по всій країні. До нього багато хто прислухається, йому вірять. І навіть ті, хто не є його союзником, віддають належне: Микола Михайлович завжди послідовний і упевнений в тій позиції, яку займає. Тому прес-конференції, які проводить в регіоні співголова депутатської групи «Союз», завжди багатолюдні. Тема тієї, що замикала серію організованих «Регіоном» зустрічей з луганськими парламентарями, звучала приблизно так: «Взаємна відповідальність кандидатів в органи влади і їх виборців». Проте розмова відразу ж прийняла масштабніший характер.
- Як Ви оцінюєте суботній візит представників блоку «Наша Україна» в Центральну виборчу комісію?
- Як репетицію революції і захоплення влади, - вмить відреагував Микола Гапочка. – Це однозначно – тиск на членів комісії. І вже самому Ющенку там бути ні в якому разі не слідувало. Він кандидат на пост президента України – і приходить до ЦВК, висловлює його членам якісь претензії. Це незаконно і недопустимо! Хоча, як на мене, сам по собі Ющенко не страшний, боятися треба його свити, яка використовує в своїх цілях «кандидата від опозиції». Хоча те, що Віктор Андрійович з опозиції – вельми спірно. Адже він як колишній прем'єр-міністр, носій державних таємниць, до цих пір під державною охороною!
- А парламентської більшості у Верховній Раді більше не буде?
- Ми дійсно пішли із залу засідань, тому що той же депутат Юрій Кармазін по 17 разів на день використовував парламентську трибуну, щоб облаяти Януковича і похвалити Ющенка. Але з тими, хто сьогодні говорить, що парламентська більшість і парламентсько-урядова коаліція не існували реально, я сперечатимуся. Так, коаліція була експериментом діючого президента Леоніда Кучми, свого роду апробацією політичної реформи. Але вона дала серйозний результат. Уряд Януковича зміг працювати так ефективно якраз тому, що президент передав Кабміну частину своїх повноважень, і Уряд вже не так сильно залежав від симпатій парламенту.
І сьогодні нам дуже важливо закріпити позитивні тенденції, що намітилися. Влада має бути стабільною. Те, що за роки незалежності в Україні змінилися 11 складів Кабміну, ніяк не сприяло нормальному розвитку держави. Зараз ми помалу зростаємо. Економічний маховик розкрутився. І ми і далі набиратимемо оберти, але лише якщо зможемо зберегти спадкоємність влади.
Зараз для нас згубним виявиться будь-який варіант її переділу. Тому що він в будь-якому разі означає зупинку в розвитку. А цього ми допустити не повинні.
Заради людей.

За матеріалами газети «Экспресс-Новости»
від 27.10.2004р.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+