Зіновій Гузар взяв участь в урочистому пуску газу в Білокуракинському районі

15 листопада виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Зіновій Гузар взяв участь в урочистостях з нагоди пуску газу в с. Курячівка Білокуракинського району. На мітингу з цієї нагоди були присутні голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова райради Михайло Боровий, керівники та працівники Білокуракинської дільниці управління «Новопськовміжрайгаз», мешканці села. Будівництво газопроводу велося за рахунок коштів державного, обласного і місцевого бюджетів, а також внесків жителів. Підрядна організація — корпорація «Комунальник» міста Львів.
Зіновій Гузар запалив газовий факел та відвідав будинки, куди було вперше подано блакитне паливо. Для жителів Курячівки, а тут мешкає понад 600 чоловік, це без перебільшення довгоочікувана подія — газопровід в селі будували більше шести років. Головна проблема — характерна для області в цілому — недостатнє фінансування. Із запланованих в Державному бюджеті коштів на газифікацію регіону надійшло лише 10 відсотків. Зараз головне завдання, зробити все аби отримати обіцяні гроші до кінця року, впевнений Зіновій Гузар. Як повідомив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації, до Києва відбув заступник голови ОДА Володимир Рисухін, де він зустрінеться Міністром фінансів Віктором Пинзеником та Міністром економіки Арсенієм Яценюком. Серед інших буде розглядатися і питання повного фінансування передбачених в Держбюджеті видатків на газифікацію Луганської області.
У Білокуракинському ж районі, не враховуючи маленьких сіл, залишилися не газифікованими лише два населених пункти — Тимошине і Солідарне. Будівництво газопроводу в Тимошиному завершено на 95 відсотків і місцеве керівництво сподівається пустити тут газ вже цього року.
Під час робочої поїздки до Білокуракинського району Зіновій Гузар також взяв участь у відкритті районного центру зайнятості та оглянув реконструйовану церкву в с.Шапарівка.
На відкриття нової будівлі Білокуракинського центру зайнятості були запрошені керівники центрів з усієї області. Гостям представили сучасне приміщення, обладнане з максимальною зручністю для працівників і відвідувачів центру.
Коштів затрачено чимало, проте у Білокуракинському ЦЗ впевнені, ці інвестиції — запорука покращення якості послуг і фахової допомоги жителям району.
Білокуракинський центр зайнятості функціонує вже 15 років. Зараз тут на обліку перебуває 1020 осіб. Одна з проблем аграрних районів — сезонність сільськогосподарських робіт, тож восени кількість звернень до центру зростає. Загалом же за 11 місяців цього року до центру зайнятості по допомогу звернулися більше трьох тисяч жителів району. Більше тисячі за цей час працевлаштовано.

За матеріалами: www.top.lg.ua

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ