Гуманітарна допомога з Америки для лікарні Білокуракинського району

12 квітня 2007 року до Білокуракинського району із американського міста Спрінгфілд, штат Іллінойс вийшов контейнер з медичним обладнанням – гуманітарною допомогою Білокуракинській районній центральній лікарні та сільським ФАПам і амбулаторіям. Все це стало можливим завдяки експерту з соціальних питань та євро інтеграції Агентства Стійкого Розвитку Луганського регіону, консультанту з соціальних питань Українського Фонду Соціальних Інвестицій – Датченко Наталії, головному лікарю Білокуракинської центральної районної лікарні – Медіну А.А. та голові Білокуракинської районної ради – Діденко А.А. Серед обладнання, яке їде до району – апарати УЗІ, кардіографи, хірургічний стіл, дитячий інкубатор, інвалідні крісла та багато іншого, так потрібного лікарні приладдя. Загальна сума, на яку буде поставлено обладнання 117 тис.дол.
Треба ще раз зауважити, що ні районний бюджет, ні громади не платять за це обладнання, оскільки це є гуманітарною допомогою від американських лікарень. Білокуракинський районний бюджет сплатив тільки вартість доставки з США до районного центру Білокуракинщини.
Даний результат вдалося досягнути в результаті 3-місячного переговорного процесу та співпраці Наталії Датченко, Медіна О.О. з американським благодійний фондом Hospital Sisters Mission Outreach. Благодійний Фонд заснован та фінансується Третім Орденом Святого Франциска – релігіозною організацією, яка працює у Спрингфілді з 1975 року.
Познайомившись з цією організацєю у грудні 2006 року в США, пані Наталя зрозуміла яку користь можна принести для лікарень Білокуракинського району. У Америці дана організація займається тим, що збирає медичне обладнання з американських госпіталів та відправляє у якості гумантірної допомоги до країн, які цього потребують. Так, окрім України організація співпрацює з Росією, країнами Азії, Африки, Білорусією та іншими. Разом з О.О. Медіним був складений список необхідних приладів та обладнання, заповнено конкурсну анкету. Білокуракинська районна рада, завдяки голові ради – Діденко О.О., забезпечила фінансування транспортування. І ось маємо результат! До Білокуракине їде гумантірна допомога, яка покликана значно поліпшити медичне обслуговування мешканців району. Попереду ще чекає робота по проходженню митних процедур, але сподіваємось, що все пройде добре!

За матеріалами: http://www.open.lg.ua/
12.04.2007 року

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ