Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

День Пам'яті в Білокуракине, 8 травня 2010 року
Ніхто не забутий, ніщо не забуте! Восьмого травня 2010 року в селі Просторе Білокуракинського району після реконструкції було урочисто відкрито пам'ятник воїнам односельцям, що загинули в роки Великої Вітчизняної війни.
Ідея реконструкції народилася рівно рік тому, коли на прийомі в селі Просторе побував депутат обласної ради, виконавчий директор БФ Благовіст, а нині голова Луганської облдержадміністрації Остапенко Олександр Сергійович і голова Білокуракинської районної ради, а нині голова райдержадміністрації Діденко Олександр Іванович. До них з проханням відремонтувати пам'ятник звернулися вчителі місцевої школи на чолі з директором Давиденко О.І.
Було прийнято рішення силами БФ Благовіст, сільської громади, всіх жителів села Просторе відремонтувати пам'ятник до 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Мешканці цього населеного пункту відгукнулися на заклик депутатів усіх рівнів надати посильну допомогу в реконструкції пам'ятника. Було організовано збір коштів, люди вважали за честь взяти участь у цій благородній справі. А координована всю діяльність сільський голова Сабіна Любов Андріївна. Фінансова допомога також надана БФ Благовіст, керівником сільгосп формування, фермерами та головами сільгосппідприємств, що проживають на території Ради.
Робота всієї громади не пройшла марно, і точно в строк величний пам'ятник на радість і гордість жителів села був споруджений в самому мальовничому місці.
Відкриття пам'ятника перетворилося на свято праці, свято пам'яті, свято гордості за наших людей, за суспільство яке змогло перемогти фашистську чуму, і в нинішні часи не забуло про своїх визволителів, про всіх людей, які ціною свого життя дали можливість жити всім нам у вільній незалежній країні.
В урочистостях брали участь депутат Луганської обласної ради заступник губернатора Остапенко А.С., голова Білокуракинської РДА Діденко А.І..
Виступаючі говорили про те, що подвиги земляків села Просторе не повинні бути забуті ніколи, і імена односельців загиблих на війні і висічених на граніті повинні кликати всіх нас досягати нових результатів на ниві світової праці.

Бондаренко К.І. смт Білокуракине
за матеріалами: http://www.pr.lg.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ