Міноборони запропонувало зберегти зарплати майже 10 тисячам дезертирів ЗСУ

За даними оборонного відомства на сьогодні (станом на 18 січня 2019 року) із ЗСУ дезертирували 9 тис. 268 осіб. Законопроектом №9454 "Про військовий обов'язок і військову службу" пропонується ввести поняття "припинення військової служби", що дозволить звільнити зі Збройних сил України (ЗСУ) 9 тис. 268 дезертирів, проте зберегти їм зарплати. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, передає УНІАН. 
"Це пов'язано з тим, що на сьогодні 9 тис. 268 осіб дезертирували з ВСУ. Тому це поняття буде застосовано до осіб, які самовільно залишили військову частину, дезертирували з військової служби або добровільно здалися в полон", - сказав Руснак. Заступник міністра запропонував зберегти за дезертирами зарплати за винятком випадків, коли в їх відношенні винесено обвинувальний вирок. Також, за його словами, це дозволить "доукомплектувати ВСУ на 9 тис. 300 осіб, які сьогодні фактично є вакантними". 
Раніше Головна військова прокуратура (ГВП) України повідомила, що з 2014 року з ВСУ дезертирували понад 11 тисяч осіб. "Відповідно до статистичної звітності, протягом 2014-2018 років (станом на вересень 2018) слідчими військових прокуратур завершено досудове розслідування по направленню до суду 11292 обвинувальних актів за ознаками злочинів, передбачених статтями 407 (Самовільне залишення місця несення служби), 408 (дезертирство), 409 (Ухилення від служби) КК по 11316 чоловік", - повідомила ГВП. 

За матеріалами: https://glavred.info/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ