У Білокуракинському районі Луганської області ведеться масштабна вирубка дуба цінних байрачних лісів

Такую інформацію розповсюдила громадська організація «Зелений ліс». Лісогосподарство ж 10-го травня заявило, що вирубка ведеться по плану. Втім, лісники так і не змогли пояснити чому приватне виробництво відправляло на переробку дерева, на яких не було відповідного маркування.
За даними громадської організації «Зелений ліс», поблизу села Приходьківка лише за останній час зникло близько 3-х гектарів лісу. Екологи стверджують, що під сокиру відправлено коштовний здоровий ліс: дуби до півметра в діаметрі. Колоди там же перепалювалися у вугілля.
Виробництво вугілля-напівфабрикату для камінів вважається безпечним для природи компромісом, коли на перепалювання відправляють хворий або вмираючий ліс. За словами екологів дуби відчували себе досить непогано. Проте представники лісогосподарства заявляють, що приватне підприємство, заплативши 77 грівень за кубометр, знищує дуби на законних підставах.
За екологічними стандартами повній вирубці може підлягати ділянка не більше 3 гектарів, що вже зроблено. Проте жодну з 12 печей до цих пір не прибрали, і переробка продовжується. У супермаркетах же готове вугілля коштує в п'ять разів дорожче, ніж за дуби отримує держава.

Максим Сисоєнко, служба новин телеканалу ЛОДТРК «ЛОТ»

За матеріалами: http://www.citynews.net.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ