В Білокуракиному відбувся фестиваль патріотичної пісні

В Білокуракиному вирішили подумати не про розвиток підприємництва, а про майбутнє мистецтва. Там відбувся фестиваль патріотичної пісні. Приїхали туди не лише патріоти-українці. Завітали й гості з Росії. Поєднала ж усіх, на диво, не лише пісня, а звичайна польова квітка.
Воронці — ростуть на півночі Луганщини та на заході Росії. І там і там побачити важко — квітки занесені в червону книгу. Втім, принаймні, назву рослини, використовують тут часто. «Воронцева слобода» — саме такий надпис майорить на стенді Білокуракинського будинку культури. Тут зібрались патріоти, що вміють співати та яких поєднало унікальне явище природи.
Не проти дружби між слов’янами і гості з Росії. Пісні вони співають іншою мовою, втім кажуть, що биття серця в українців та росіян є одномовним.
Якщо кордон — то дурниці, то організація фестивалів, на кшталт «Воронцевої слободи» справа не дуже-то легка. Поки що в авангарді організаторів українці. На гора щорічно видають одразу декілька фестивалів. Кажуть, що не дивлячись на чисельність жоден з них не затреться.
Поки що ж суттєвої допомоги владних структур фестивальники лише очікують. Сподіваються відчувати допомогу достойників, частіше, ніж зустрічати рідкі польові квіти.

За матеріалами ЛОДТРК

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ