Хто такі Емо? Емо музика. Емо стиль

Хто такі ЕМО?
 
Термін "ЕМО" використовується як назва однієї з гілок субкультури; це - абривіатура слова "емоційний". ЕМО означає не лише відношення, але також спосіб, який виходить з emocore (емо-музики). Emocore - поєднання hardcore і панка, які були дуже популярними в штаті Washington (США) в кінці 1980-х.

Емо-культура стала особливо розвиватися з середини 1990-х і в 2000-х роках і досягла піку своєї популярності сьогодні. Стиль емо виник в середині 1980-х років як чисто емоційна гілка панк-культури. Цей жанр живе і сьогодні, хоча дуже багато представників цієї культури дуже тьмяні і невідомі. Багато хто вважає, що емо не володіють музичним смаком і слухають будь-яку групу, яка чим-небудь відрізняється від інших, і при цьому не обов'язково їх музика є професійною. Хоча це не зовсім так. Зараз багато хто використовує образ емо не тому, що вони є дійсними емо, а тільки для того, щоб привернути до себе увагу тих людей, що їх оточують. Деякі підлітки (а інколи і досить дорослі дядечки і тітоньки) все частіше використовують образ емо, тільки для того, щоб зробити з себе сміховисько і бути в центрі уваги і при цьому стають безглуздою гілкою основного емо-руху. Добре подумайте перш, ніж Ви станете називати себе справжніми емо, і для цього різатимете собі вени або робитимите собі невеликі надрізи, а в результаті ставати звичайними ниючими суками!

Емо-кіди

Емо-кід. Хто це? Емо (emo) - емоції, кід – дитя: буквальне пояснення. Кожен з нас - дитя. Дитя сприймає все в навколишньому світі інакше. Дитина може знайти радість в будь-якій дрібниці, але в той же час навіть найнезначніша невдача може сильно розладнати її. Емо-кід - людина, яка відчуває навколишній світ, не боїться своїх емоцій, не боїться бути собою. Але частіше зустрічається інший тип емо-кідів. Такі люди створюють собі емоподібну оболонку і шукають спілкування з іншими такими ж, хочуть влитися в компанію. На щастя, захоплення «емо» в таких «кідів» швидко минає, тому що вони – всього лише імідж, картинка, за якою нічого не стоіть. Тобі подобається емо-стиль? Багатьом теж подобається, як це виглядає. Але приділяй більше уваги своїй неповторності, не заганяй себе в рамки, будь собою, а не типовим емо-боєм або емо-гьорл. Будь емо тому, що ти так відчуваєш, ти так живеш, а не тому, що це модно. Покажи себе справжнього. Граючи чужу роль, ти не привернеш до себе нікого, окрім таких же несправжніх, як ти. Емо-кідів часто називають скигліями. Це даремно. На цьому світі все дуже складно, дуже багатьом не вистачає кохання і розуміння. Емо виражає біль, який випробовує кожен. Емо куди серйозніше, ніж просто нова течія. Треба бути собою і не боятися цього.

Емо-музика

На думку «Вікіпедії», емо (emo) — термін, що позначає особливий вид хардкор-музики, заснований на нищівних сильних емоціях в голосі вокаліста і мелодійній, але інколи хаотичній музичній складовій. Відмінні особливості цього стилю — манера вокалу, що включає частенько виск, стогони, шепіт, рев. Тексти пісень носять особовий характер — про переживання авторів. В даний час цей стиль музики підрозділяється на: емо, емокор, сан-диєго хардкор (хардкор емо), емо вайоленс, скримо, френч скримо. На базі прихильників емо і схожих жанрів виникла однойменна субкультура.

Термін емо (emo) не новий. Він вперше був вжитий в 1985 році, і вжитий по відношенню до музики. Надалі, як і багато інших музичних напрямів, емо переживав підйоми і спади популярності. Крім того, поняття емо-музики з часом мінялося. Раніше, в 90-х, класикою емо музики вважалися такі групи, як Moss Icon і Sunny Day Real Estate, а зараз, з приходом нової хвилі емо і з поступовою популяризацією емо, до цього жанру зараховують найрізніші колективи: починаючи з Fall Out Boy і закінчуючи My Chemical Romance і AFI. У пошуках абсолютно нового звучання емо кіди з легкістю створюють нові стилі і поєднання музики. Мелодійні emo і жорсткий emocore змішують з джазом, інді-роком, металом, поп-панком, нойзом, фольком, грайндом, техно, крастом і так далі. Фантазія представників емо-сцени давно вже втратила контроль. Існують нові музичні стилі, об'єднані словом емо, - screamo, spazz-core, brutal emo і так далі. Важко описати звучання багатьох цих напрямів - вони не завжди піддаються легкому осмисленню. На початку 2000-х років «емо» стало популярним культурним явищем, що виражається в субкультурі, моді на одяг і спосіб життя, знаходячись під впливом інді-культури. Виникла популярна, але досить суперечлива субкультура емо. У музичній пресі трактування поняття «емо» дещо змінилося. Терміном «емо» стали називати групи, що грають пост-хардкор (таких як The Used, Funeral For а Friend, AFI, Underoath, Орігамі) або поп-панк (Jimmy Eat World, Taking Back Sunday, Panic at the Disco, Neversmile) і слідуючи тенденціям емо-субкультури. Проте в кожному випадку віднесення групи до емо є неоднозначним і предметом суперечок і критики, оскільки всі вони значно відрізняються від хардкор-коріння жанру. Треба відзначити, що разом з тими, хто яро пропагує себе як емо-групу, емо-виконавця, багато музикантів бояться клейма "емо", як чуми. Підлітків, які слухають емоcore також називають емокідами.

Суспільство сприймає їх як невдах, багато хто думає, що у них не все гаразд з психікою, що вони не здатні приховувати свої відчуття, що вони - чутливі, замкнуті, не адекватні. Часто підлітки емо виражають свої відчуття за допомогою віршів, в яких описують свої проблеми, це вірші з депресією, нерозберихою, гнівом, оскільки світ не розуміє їх. У поезії емо присутній дуже емоційний відтінок, проста рима, часто навіть рима відсутня, використовуються словосполуки із згадкою серця, душі, часто використовуються депресивні і пригноблюючі прикметники, показується занепокоєння над текучістю часу, пошук сенсу життя, опис кохання, дружби, ненависті і обману. Наприклад, життя для емо вже є болем саме по собі. Життя проживати – це важкий тягар для них, емо діти страждають із-за несприйняття їх мислення суспільством. 

Тепер більше істини про ЕМО

Emocore - з'явився з емо-груп в 1990-х. Багато критиків вказували на те, що емо-музиці не вистачає художнього смаку і що це лише тільки найпростіший спосіб привернути увагу дівчаток-підлітків. Багато хто дійсно використовує імідж емо, але не тому, що вони відчувають себе емо, а лише для того, щоб привернути до себе увагу. Таких псевдо-емо називають «позерами». Дуже великий відсоток нинішньої емо-субкультури складається саме з емо-позерів. Саме поняття емо часто використовується як образа. Словом емо називають дітей-підлітків, які "надмірно емоційні". Існує думка, що в субкультурі емо присутня потреба нанесення самому собі шкоди і таким чином виражати свої емоції. Насправді все заради розвитку. Принаймні, хочеться в це вірити. Будь-який підліток у віці 13-16 років прагне стати самостійнішим, вирватися з-під опіки батьків, вчителів. І просто самостверджуватися, деколи довести самому собі, що він (вона) теж особа з абсолютною можливістю самовиражатися. І наплювати на думку оточуючих. Часто таке самовираження виявляється разом з емоціями, спрямованість яких залежить від результатів самовираження і самоствердження. Якщо підліток дістає схвалення своїх вчинків, слів, похвалу з боку однолітків або старших, то емоційний фон стає позитивним. Якщо ж навпаки його вчинки не схвалюють, до його думки не прислухаються, не сприймають як особистість, то емоційний фон такого підлітка знаходиться в негативі. І те, наскільки підліток емоційний, часто цілком і повністю залежить від тих людей, що його (її) оточують. Проте, визначення емо вельми розмите. Якщо Ви називаєте себе емо, то повинні розуміти, що це не просто емоційні люди, тому що практично будь-хто потрапляє під цей опис. Необхідно розуміти, що емо (принаймні ті, хто себе так називають) – це досить особливі люди, які не просто емоційні, вони мають специфічне світосприйняття, ведуть особливий спосіб життя, слухають певну музику, носять специфічний одяг і так далі і тому подібне.

Виникає логічне запитання: навіщо їм все це треба? Все дуже просто. Кожна людина має право на самовираження. Оскільки вираження почуттів ніким не заборонене, почуття дані Богом і кожен може їх або приховувати, або навпаки, виставляти на загальний огляд. Емо – це особливий спосіб життя і мислення людини. Емо – емоції, яскраві емоції перш за все, причому як позитивні, так і негативні. Емо-люди живуть емоціями. Для емо вираження своїх почуттів - не прояв слабкості, а звичайний стан. Бути собою – ось що для емо найголовніше. Емо Любов - це ідеальне почуття, яке не можна приховувати, запевняють емо-кіди. Тому, якщо серце розривається на шматки, емо не мовчатиме про це - він відкрито сумуватиме, переживатиме і якщо потрібно, буде плакати навзрид. Особливо сильні емоції викликає в емо-кідах музика. На емо-фестивалях натовп емокідів в яскравому одязі не в силах впоратися зі своїми емоціями і ледь не заливають сльозами танцпол. Можливо, хтось пам’ятає, як ще в 1980-1990-х роках на концертах короля поп-музики Майкла Джексона творилось неймовірне – величезна кількість підлітків просто втрачали свідомість від переповнюючих їх емоцій. Багато хто верещав, кричав, просто плакав і ридав, у них текли сльози. Підлітки не соромились своїх почуттів, а скоріше, навпаки, вони виплескували їх назовні без будь-якого стримування. Подібне відбувалось дещо раніше і на концертах таких відомих зірок як Елвіс Преслі та гурту «The Beatles».

Але це, звичайно, крайнощі: тру-емо (справжні емо, від англ. truth - правда, істина) можуть поплакати під сумний мотив, але ніколи не робитимуть з цього шоу. Емо група – це група, що складається з безлічі юних, депресивних магічних людей, що в даний час замкнулися. Як тільки хтось став частиною цієї групи, багато їх дій автоматично стають частиною нормальної щоденної діяльності, наприклад: зловживання наркотиками; порізи зап'ястя і інше спричинення шкоди своєму тілу; і багато інших огидних і неприродних дій, які не сприймає велика частина суспільства. Вони часто йдуть на подібні дії, оскільки відчувають себе знехтуваними і відокремленими від суспільства в першу чергу, хоча готовність емо продовжувати подібні вчинки робить їх ще більше незрозумілими і несприйнятими для суспільства. Будь-який психіатр скаже, що ці надмірно емоційні люди повинні підтримуватись іншою частиною суспільства, аби допомогти їм вийти зі стану депресії. Але вони також погоджуються, що стереотип, прийнятий ними, обурливий, і просте з'ясування причин може привести до ще глибшої депресії. Культура емо не нова. Але лише зараз популяризація емо пересікла всі кордони, як географічні, так і музичні. Емо всюди – цим словом називають буквально все. Можливо, тому, що зараз модно бути самим собою, вільно виражати свої почуття і емоції. Для емо вираження своїх почуттів - не прояв слабкості. Емо - це спосіб життя і мислення людини.

Скільки б не говорили емо про суїцид, про нещасне кохання, і інші психо-переживання, емо завжди виражає це в музиці і вся агресія направлена не на слухача, а на проблему, і це дуже корисно - кричати про свої проблеми. Музиканти під час виконання своїх пісень виражають весь внутрішній світ, який повний емоцій і переживань, в поєднанні з музикою це виглядає неначе занурення в насичений емоційний стан. Світ емо, що представляється, має закритий особистий характер, тому для необізнаної людини це може здатися плачем або деякою образою на долю, яка обов'язково веде до смерті. Емо людина може і має багато подібних переживань, але не для того, щоб перебувати в депресивному стані, а для насолоди суттю і сенсом, який емо знаходять в своїх піснях. Тексти створюються саме такии чином, коли людина знаходиться в певному стані. Найчастіше тексти емо мають меланхолійний настрій, говорять про безвихідь і безвихідність. Пропагують суїцидний настрій і показують весь спектр емоцій і стосунків. Але чи всі емо групи такі? Ні, не всі. Сьогоденні емо групи грають сьогоденні емо і в своїх текстах відображають не лише почуття болю, але і вихід з неї. Крім того, емо групи активно пропагують свободу від наркотиків, алкоголю, не визнають сигарет і безладні статеві зв'язки, тексти наповнені культурою справжнього емо, який дивиться на світ і бере участь в житті, а не відсиджується на задньому ряду в само-жалі і образах на несправедливе відношення з боку оточуючих. Не секрет, що емо - це не просто гра, а стиль життя, за кожною композицією груп емо стоїть певна духовна сила, відчути її можна на фізичному рівні, якщо включити замість звичної альтернативи нові звільняючі і енергійні емо групи. Ця духовна різниця міняє світогляд на всю культуру поведінки емовця, його звички і позитив, як би дивно для емо це не звучало. Емо нового покоління завжди акцентують увагу на чистоті своїх текстів і не просто банальної втраченності, а на глибокому сенсі, що наповнює цей світ. Кажучи про емо культуру, варто відмітити, що багато російських або українських колективів називають себе емо. Об'єднує їх не приналежність до емо, а просто варіації вокалу, які властиві лише для емо. Емо групи розвиваються, і належати до цієї музичної культури хочуть багато виконавців. Ці звичайні заяви нічого не мають із справжнім психологічним переживанням емо послідовника. Відмовитися від звичного життя, пофарбувати волосся в чорний колір, надіти квадратні окуляри в чорній оправі, і змінитися усередині в своїй суті - це може не кожен. А навіщо? Навіщо прагнути бути тим, ким ти насправді не є? Краще всього бути собою, таким, який твій внутрішній світ, і якщо це світ емо, то тобі ніколи не доведеться кричати про це і говорити, що я ЕМО. Просто жити, слухати альтернатив груп емо, насолоджуватися і розуміти, що на цьому жорстокому світі ти не один. Зараз емо - це нова модна течія. Ось примітивне провінційне поняття про емо-стиль: треба фарбувати волосся і нігті в чорний колір, носити чуб набік, скейтерські кеди, обважитися значками з назвами улюблених груп, і так далі.

ЕМО стиль

Будь-який музичний напрям розвиває власний стиль одягу, властивий лише йому. Емо не виявилося виключенням з правил, і більш того, розвивається в цьому напрямі набагато швидше і цікавіше, ніж інші стилі. Ось деякі атрибути зовнішнього вигляду емо-кіда:
- товсте, пофарбоване в чорний колір, сальне волосся має бути коротко зрізане спереду бритвою і прикривати половину лоба. Так само волосся зрізається високо по вухах... Фактично, будь-яке сальне, пофарбоване в чорний колір волосся. Шматками спереду, пейси (довгі пасма волосся біля скронь), ззаду і по вухах, плюс скошлатані;
- бакенбарди;
- окуляри в роговій оправі, або, принаймні, в товстій чорній оправі;
- важкі слакси, зазвичай дуже щільні і короткі;
- "старечі" штани з поліестеру;
- тонкі кофти з полиестеру, дуже маленького розміру (з верхнім рядом гудзиків і коміром). Також майки дитячого розміру з випадковими гаслами на них, або із спортивними номерами на спині;
- вузькі майки з хевіметал-дизайном (Iron Maiden, Metallica, Motorhead).
- тенісне взуття;
- шарфи;
- класичний верхній одяг для вулиці, у вигляді пальта;
- шпильки для хлопців;
- тісні жакети і светри з v-вирізом, светри темних тонів з поперечною смугою;
- штани з чорного деніма мають бути підвернуті не більш, ніж в два рази;
- емо-куртки з серії "робочий одяг", витримані в земляних тонах, а також коричневого, сірого і темно-синього кольору. Одне-два нашивання;
- гаманці з ланцюгом, але ще крутіше - велике кільце для ключів (стиль швейцара);
- "кенгурушки" з металевою застібкою-блискавкою;
- ремені різних кольорів, що проклепані, і напульсники;
- анорексична худина.

Емо-стиль не має нічого спільного з позерством. Аби бути емо, потрібно в першу чергу бути щирим. Емо-стиль передбачає неповторність, винятковість сприйняття, сьогоденне самовираження, а не створення образу типового емо-боя або емо-гьорл. Емо-одежа характеризується щільно прилеглими джинсами, як на емо-хлопчиках так і на емо-девчінках, довгі рукави, щільно прилеглі футболки, на яких часто написані назви рок-груп, пояси з великою бляхою, чорно-рожеві кеди або будь-яке інше чорне взуття, при цьому взуття може бути старим і зношеним. Часто емо роблять зачіс до однієї сторони голови, випрямляють волосся, забарвлюють його в чорний колір. Традиційною зачіскою емо вважається косий, рваний чубок до кінчика носа, що закриває одне око, а ззаду коротке волосся, що стирчить в різні боки. Перевага віддається жорсткому прямому чорному волоссю. У дівчат можливі дитячі, смішні зачіски — два маленькі хвостики, яскраві заколочки — сердечка з боків, бантики. Для створення цих зачісок емо витрачають балони фіксуючого лаку для волосся. Часто емо-кіди проколюють вуха або роблять тунелі. Окрім того, на обличчі емо-кіда часто може бути пірсинг (наприклад в губах і лівій ніздрі, бровах, переніссі, пупку, грудях) та і взагалі де завгодно. І хлопці, і дівчата можуть фарбувати губи під колір шкіри, використовувати світлий тональний крем. Очі густо підводять олівцем або тушшю, завдяки чому вони виглядають яскравою плямою на обличчі. Нігті покривають чорним лаком. Такий макіяж робиться в основному для відвідин концертів і сейшенів.

Як зробити ЕМО зачіску

Коротка інструкція, як зробити емо-зачіску. Це згодиться як  для дівчаток, так і для хлопчиків. Дозвольте вашому волоссю зростати шаром і в різні боки, так, аби воно закривало ваше обличчя. У потиличній частині ви можете зробити волосся коротким  і зробити шипи за допомогою гелю! Деякі так роблять, деякі не роблять. Якщо ви маєте коротке волосся, перші місяці приготуйтеся постраждати, тому що ви не будете здатні робити емо-погляд. Коли волосся відросте, причісуйте його в напрямі, який вам зручніше. Після 3-х або 4-х місяців, коли край волосся досягне 3/4 довжини від вашого лоба, сходіть до перукаря, який зробить зачіску  професійніше, підріже і виправить волосся так, щоб воно зростало в правильній формі. Так само незалежно від того, хлопчик ви або дівчинка, ви можете виправити своє волосся за допомогою шпильок або гелю (якщо воно в'юнке). Краще використовувати випрямляючі шпильки, які розгладять волосся і використовувати хороший шампунь для зволоження, аби не ушкоджувати волосся. І ще: якщо ви миєте волосся дуже часто, це може пересушити його; але це не означає, що ви не повинні мити його взагалі! Абсурдом вважається, якщо забарвлювати волосся лише в чорний. Можна забарвлювати волосся і в інші кольори, але їх не повинно бути багато, а то нагадуватимете клоуна. Після 3-4-х місяців ваше волосся стане таким, яким ви захочете. Після цього вам необхідно буде ходити до перукаря щомісячно для підтримки вигляду вашого  волосся. Вам його підрізатимуть до потрібної форми.

P.S. Багато людей шукають в Інтернеті опис зачісок емо, моди емо, одягу емо і тому подібне, і ось тому це описується тут як приклад! Але будь-хто, хто вважає себе емо, завжди шукає щось своє, те, що личить саме йому для повнішого самовираження і тому ваш емо-стиль не може бути абсолютною копією когось ще. Стиль емо - це фактично лише місце дії…

by sstimorol

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ