Фестиваль "Слобожанський спас". Білокуракинці повернулися з призовим місцем

28-30 серпня 2009 р. в м.Сватове співуча світанкова Луганщина щиро вітала з великою мистецькою подією учасників «Слобожанського спасу». Вже всьоме Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців зібрав у своєму колі найкращих друзів, небайдужих до мистецтва. Щороку самодіяльні артисти нашого району беруть участь у цьому самобутньому святі. Близько 100 наших земляків виступали на сцені «Слобожанського спасу». Неодноразово вони поверталися додому з призовими місцями та престижними нагородами.
Нинішнього року білокуракинці також стали учасниками цього  Всеукраїнського фестивалю-конкурсу. У номінації «Пісенна слобода» виступали солістка народного ансамблю народної пісні «Золота осінь» Вікторія Мацай та керівник вокального колективу Водограй» Галина Пєкалєва районного Будинку культури ім. Т. Шевченка. Вікторія Мацай з 34 учасників номінації посіла почесне ІІ місце. Вона виконувала українську народну пісню «Рідна хата» та  пісенний твір «Київська Русь» із репертуару відомої української співачки К. Бужинської.  Завдяки високій виконавській майстерності нашій землячці  вдалося гідно представити Білокуракинщину і вписати наш район в історію цього пісенно-мистецького свята.
Слід зазначити, що на фестивалі-конкурсі були делегації з Ростовської, Воронезької областей Російської Федерації, а також самодіяльні артисти з Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Запорізької, Донецької, Луганської областей України.
Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації І.В.Зінченко наголосила, що «Слобожанський спас» - це дійсно свято високої мистецької мети, яке дає самодіяльним артистам могутній поштовх до удосконалення виконавської майстерності та професіоналізму. Наш район багатий на  пісенні таланти, тож необхідно робити все можливе, аби їх підтримувати та розвивати.

За матеріалами: http://bk.loga.gov.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ