День рибальства в Білокуракине

Всесвітній день рибальства, який щорічно з 1985 року відзначається 11 липня, був встановлений рішенням Міжнародної конференції з врегулювання і розвитку рибальства, що відбулася в липні 1984 р. в Римі.
Риболовля – одне з прадавніх промислів людини. Вудка була винайдена 16 тисяч років тому. Рибальський гачок з'явився в бронзовому столітті. Кажуть, що рибальство - це найдемократичніше у світі заняття. Адже на березі порозуміються і професор, і робітник. Для них рибалка – це стан душі, задоволення.
11 липня відзначили це свято і в Білокуракинському районі. Цього дня на водосховищі в смт. Білокуракине зібралися рибалки, аби позмагатися між собою, цікаво і змістовно провести дозвілля. У заході взяли участь 56 майстрів своєї улюбленої справи, серед яких були професіонали, любителі, новачки, діти, жінки та об’єднання інвалідів. Завітав на свято і перший заступник голови райдержадміністрації Д.Ф.Нізамов, який привітав учасників змагань, побажав успіхів та перемог.
По завершенню заходу, журі визначило найкращих рибалок. Так, в номінації «Найбільший вилов» перше місце посів М.М.Тупіцький, друге – В.І.Пономаренко, третє – В.О.Кудінов. Найбільша риба спіймалася на гачок Юрія Петровича Погребняка. Цінними призами були відзначені всі активні учасники змагань.

за матеріалами: http://bk.loga.gov.ua/
День рибалки в Білокуракине, 2010 рік День рибалки в Білокуракине, 2010 рік День рибалки в Білокуракине, 2010 рік День рибалки в Білокуракине, 2010 рік День рибалки в Білокуракине, 2010 рік День рибалки в Білокуракине, 2010 рік

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ