Білокуракинський музей поповнюється експонатами

Завжди приємно, коли до музею заходять люди небайдужі, зацікавлені, які знаються на своїй історії та по-справжньому закохані в свій рідний край.
Днями до Білокуракинського районного краєзнавчого музею завітав наш земляк Літвін В.А. Він подарував музею безцінні ескпонати з палеонтології: зкаменілий залишок дерева та зуби доісторичних акул. Щоб упевнитись, що предмети дійсно представляють історичну цінність, Валерій Андрійович проконсультувався у відомого колекціонера, викладача Луганського національного університету Миколи Удовиченка (який, доречі, має найбільшу в Україні колекцію зубів доісторичних акул, вона налічує більш 200 тисяч екземплярів).
Микола Удовиченко запевнив, що знайдені на території Білокуракинського району предмети справді належать до різних видів доісторичних акул, які на цей час вважаються повністю зниклими видами. Ці грізні тварини існували на території нашого району приблизно 35 мільйонів років тому.
Залишки доісторичних тварин знайшов мисливець Хлапонін М.Г.
Цікаво ще й те, що такі унікальні безцінні експонати так би мовити, «валяються у нас під ногами», а ми заклопотані своїми повсякденними справами проходимо повз них щодня і не помічаємо.
Сподіваємося, що ця безцінна знахідка буде неостанньою на нашій Білокуракинській землі, і це дасть змогу зацікавити та привабити гостей і туристів на нашу рідну землю.

Відділ культури і туризму РДА
за матеріалами: http://bk.loga.gov.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ