ЧИ ВІРИТИ СИНОПТИКАМ, ЧИ КРАЩЕ СХОДИТИ В ЦЕРКВУ?

Прогноз погоди в Білокуракине
Прочитав прогноз погоди на сайті Sinoptik.ua на 23 травня і навіть не знаю, чи то сміятися з прогнозу, чи то радіти тому, що прогноз абсолютно не співпав із реальністю. Як видно, синоптики обіцяли білокуракинцям 23 травня майже весь день дощ, грозу, шквалисте посилення вітру і навіть град діаметром 6-19 мм! Уявляєте, град майже в 2 см?!!
Ті білокуракинці, які звикли довіряти прогнозам погоди від наших синоптиків, хапалися то за голову, то за серце. Бо багато хто тільки закінчив садити останню розсаду на городах, дехто вже примудрився колорада побризкати на картоплі, і тут - оба-на! - дощ, гроза, шквальний вітер та ще й град з голуб'яче яйце. Не у кожного білокуракинця психіка може витримати таких прогнозів погоди. Особливо після новин по телевізору, де показали, якого лиха наробила негода в західних областях України. Всі з острахом очікували, що подібне може статись і на Білокуракинщині.
Але день 23 травня в Білокуракине минув досить спокійно, жодних подібних катаклізмів і сюрпризів від погоди не відбулось. З ранку четверга ледь-ледь закрапав дощик, а потім протягом дня небо то вкривалося невеличкими хмарами, то знову сяяла яскрава сонячна погода. Можливо, десь неподалік і пройшов дощ в сусідніх районах, але в самому селищі Білокуракине було досить тепло і спокійно. А ті, хто живе досить далеко від заплави річки Білої, взагалі, були б не проти, якби дощ пішов гарненький, бо в декого городи вже давно пересохли і явно потребують дощу.
Синоптики знову обіцяють для білокуракинців дощі і грози протягом наступних трьох днів. Але чи вірити цим прогнозам і чи запасатись валідолом з валер'янкою? Чи може в церкву сходити помолитись, як це роблять в західній Україні? Може, ще раз пощастить і лихо нас омине?..
Глас Народу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ