ПРО СМІТТЯ, ВІДПОЧИНОК ТА ВИХОВАННЯ ПО-БІЛОКУРАКИНСЬКІ

Їду в суботу 01 червня з водосховища "Наливне" (Білокуракине), і бачу, як підлітки стоять на містку через канал на виїзді з водосховища (якщо не помиляюсь, то це учні Білокуракинської ЗОШ№2, приблизно 8-9 клас) і один з них кидає пластикову пляшку з недопитою водою в канал. Я зупиняюсь, запитую в нього: "Ну і навіщо ти кинув туди пляшку? Чи вам так подобається, коли навкруги сміття розкидано?" На що він миттєво відреагував: "Так в цій же річці все одно ніхто не купається!"
Ось така логіка сучасних дітей. Якщо ніхто не купається в цьому місці - значить, можна запросто смітити, гадити, плювати!
Не знаю, чому вчать цих дітей їхні батьки та вчителі, але я постійно помічаю таку поведінку сучасних дітей. Їм абсолютно все одно, де смітити і що буде після них.
Пригадую, як на травневі свята біля криниці Відраднівської в Білокуракине я набирав воду і раптом випадково побачив, як на одному із каменів, що розкидані в кількох метрах вниз від самої криниці до річки, в усій своїй красі лежала чималенька купа явно людського лайна. Тобто, хтось спеціально насрав на каміннях, щоб це «добро» лежало, воняло і «милувало» око всіх, хто приїздить до криниці відпочити чи набрати джерельної води. Побачивши таку купу лайна, мимоволі задумуєшся, чи варто набирати там воду. Гидко і бридко відразу стає... І не тільки від купи лайна, а скоріше від того, що у нас в селищі є такі аморальні виродки, які саме так самостверджуються, накладаючи лайно і розкидаючи сміття де-не-попадя. І вони живуть не десь далеко, а серед нас... На жаль!
В деяких шкільних спільнотах соц.мереж часто можна бачити, як в школах Білокуракинського району періодично проводяться суботники чи інші заходи, де діти начебто прибирають сміття. Вчителі натхненно звітують і показують, як вони привчають дітей до чистоти і порядку. Але на практиці такого виховання абсолютно не помітно. Бо майже на будь-якій території, де хоча б іноді бувають або відпочивають діти, залишаються купи сміття. Погляньте на зони відпочинку в Білокуракине - пляж на водосховищі "Наливне", пляж на річці Білій в центрі селища (який взагалі язик не повертається назвати пляжем), різні дитячі майданчики, яких останнім часом розвелось досить багато завдяки натхненним старанням місцевої влади (де заробляються і відмиваються сотні тисяч гривень, що і є основною мотивацією для влади, а не турбота про дозвілля дітей), інші місця на околицях селища, де особливо полюбляє відпочивати місцева молодь - все це або перетворилось або поступово перетворюється на суцільні сміттєзвалища, серед яких дуже гидко знаходитись, а не те, щоб відпочивати. Підніміться на крейдяну гору (біля вул. Підгірної) на місце, яке в народі називають «Голівуд»! Раніше там досить часто відпочивала молодь! А зараз там розкидане сміття і так тхне сечею та лайном, що довго в цьому місці не протримаєшся. Бо і їли, і пили, і коноплю курили, і сексом займались, і срали, і ссяли, і обригували все довкола – це те, що найефективніше вміють робити білокуракинці під час свого «культурного» відпочинку… Навіть природа не встигає відновлюватись від такого нелюдського ставлення до неї…
Побудували в центральному парку фонтан - це добре. Але чи надовго? Бо, як кажуть дорослі, там вже деякі діти примудрились повідкручувати розпилювачі води. Біля тієї ж самої криниці Відраднівської ще перед травневими святами місцевою владою був встановлений дерев’яний туалет. Але вже за кілька днів його турнули і кинули в річку невідомі особи. Уявляєте, скільки дурі треба мати (чи курнути), що до такого додуматись?! Мабуть, зайва енергія в когось? І навряд чи це зробили дорослі, скоріше діти чи підлітки. Хоча не зрозуміло, навіщо там взагалі туалет, якщо все одно в нього ніхто не ходить, а воліють краще спорожнюватися біля самої криниці, де і ссють, і серуть, і воду п’ють. Три задоволення в одному! Ляпота!
Як ще можна виховувати людей – і дорослих і дітей? Як їм пояснити, що гадити і смітити навколо – це неправильно, не культурно, і просто робить наше життя гіршим. Українська влада, депутати постійно кричать про те, що Україна – це Європа, а колись ми все одно приєднаємось до культурної, розвиненої і цивілізованої Європи. Та яка нах… Європа? Ви себе в дзеркало бачили? Ви задумувались (кожен з вас), як ви відпочиваєте, як і куди викидаєте сміття, як поводитесь на природі? Бо природа – це живий організм, який рано чи пізно відреагує саме на таке ставлення людей до себе… Це – обов’язково! Такий закон природи!
Діти стають недбалими, нехлюйськими ідіотами і ставляться до природи так, як їх навчили дорослі. Саме з дорослих вони беруть приклад! Потім діти виростають, самі стають дорослими і продовжують жити в тому лайні, в якому вони звикли… І так з покоління в покоління… І нічого не змінюється.. На жаль…

Глас Народу
Сміття на околицях Білокуракине Сміття на околицях Білокуракине Сміття на околицях Білокуракине Сміття на околицях Білокуракине

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ