СВЯТО ФУТБОЛУ ДЛЯ ДІТЕЙ В БІЛОКУРАКИНЕ

Змагання з футболу в Білокуракине на кубок Анатолія Куксова
Субота надовго запам'ятається жителям Білокуракине. Невеликий районний центр, розташований в 130 кілометрах від обласного центру, приймав цього дня Міжнародний турнір серед хлопців 1995-1996 років народження на Кубок Анатолія Куксова.
Участь в нім взяли чотири колективи. Окрім господарів турніру, команди Білокуракине, це колективи Троїцька, Ровеньок (Бєлгородська область, Росія), і команда ЛВУФК з обласного центру. Хочеться відразу відзначити прекрасну організацію цього турніру, а також привітність і гостинність білокуракинців. Організатором змагань виступив голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, що є давнім прихильником таланту чемпіона СРСР 1972 року, бронзового призера Олімпійських ігор в Мюнхені, майстра спорту міжнародного класу, багаторічного капітана «Зорі» Анатолія Куксова. Сам Куксов, який цього року відзначить свій 60-річний ювілей, був цього дня нарозхват. Від тих, що бажають сфотографуватися з Анатолієм Яковичем і узяти у нього автограф не було відбою.
Турнір же пройшов в безкомпромісній боротьбі. Переможцем стали росіяни, у складі яких переважали хлопці постарше. На другому місці білокуракинці, на третьому - команда Луганського спортінтерната, гравці якої були на два роки молодше за всіх своїх суперників, четверте місце зайняла команда з Троїцького.
Окрім переможців, хороший рівень підготовки продемонстрували господарі турніру у складі яких виділявся 13-річний Олександр Давидов. Дуже приємне враження справили луганці. Команда, яку тренує Юрій Елісєєв, запам'яталася своєю тактичною виучкою, комбінаційною грою, технічною оснащеністю. Для того, щоб поборотися за перемогу в цьому Кубку, хлопцям не вистачило фізичних кондицій. Все-таки позначалася різниця у віці і брак досвіду в подібного рівня турнірах (хлопці вперше виїжджали за межі Луганська).
Після закінчення змагань всі команди отримали призи з рук Анатолія Куксова і менеджера ФК «Зоря» Павла Войкова. Організатори турніру підготували дітям медалі і грамоти, а ФК «Зоря» клубні футболки і сувенірну продукцію.
Ось декілька думок тих, хто безпосередньо брав участь в організації даного заходу.
Сергій Іванюченко (голова Білокуракинської райдержадміністрації):
- Приїхавши на навчання до Луганська в тепер уже далекому 1977 році, я вперше потрапив на стадіон. «Зоря» грала тоді з «Карпатами». Мені сподобалася гра Анатолія Куксова. З тих пір я є шанувальником його таланту. Ідея організувати турнір на Кубок Куксова у мене народилася давно. Втілити її удалося лише цього року. Тепер, думаю, цей турнір стане традиційним. Я радий, що Анатолій Якович зміг бути особисто присутнім на цьому заході. Адже це легенда луганського футболу і хлопцям є на кого рівнятись. Будучи давнім уболівальником «Зорі», я завжди переживаю за долю команди.
 Анатолій Куксов (чемпіон СРСР 1972 року):
- Добре, що такі турніри проводяться. Адже для хлопців це справжнє свято, і саме з таких ось турнірів бере свій початок кар'єра багатьох майбутніх зірок футболу. Дякую Сергію Іванюченко за організацію цього Кубку в мою честь. Голова Білокуракинської райдержадміністрації справжній фанат футболу.
Юрій Елісєєв (чемпіон СРСР 1972 року, тренер команди ЛВУФК):
- Спасибі організаторам за запрошення прийняти участь в такому турнірі. Для нашої команди це перший виїзний турнір. Не дивлячись на те, що в нашому складі виступали хлопці на два роки молодше, вважаю, що команда зіграла непогано. Це відзначили і фахівці, і уболівальники, і журналісти, присутні тут. Таких турнірів повинно бути більше, аби у дітей була постійна ігрова практика.
Головним підсумком турніру на призи Анатолія Куксова були радість від гри і вогник в очах кожного з хлопчаків, що виходив того дня на поле.

Сергій Волков
За матеріалами сайту «Луганський футбол»
Змагання з футболу в Білокуракине на кубок Анатолія Куксова

Змагання з футболу в Білокуракине на кубок Анатолія Куксова

Змагання з футболу в Білокуракине на кубок Анатолія Куксова

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ