Поезія – це завжди прекрасно

19 березня в Білокуракинській центральній районній бібліотеці, напередодні Всесвітнього дня поезії, відбулася зустріч з поетами Білокуракинщини «Поезія – це завжди прекрасно». На свято зібралося близько 25 осіб - шанувальників поетичного слова, щоб заглибитися в світ духовного і прекрасного, що наповнює інколи нашу душу – в світ Поезії. Присутні згадали українських майстрів високого художнього слова Т.Г. Шевченка, а також Максима Рильського та Ліну Костенко, які народилися цього дня.
Максиму Тадейовичу Рильському виповнилося б 115 років. Він – поет, учений, громадський діяч – один з невід’ємних елементів української літератури. Присутні зачитали декілька патріотичних віршів поета. Ліна Костенко (їй виповнилося 80-років) - прямий духовний нащадок Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка. Поетів такого масштабу, такого дарування народжується мало - один-два на століття. Кожний її вірш - це неповторне творіння, досконале поєднання душі і розуму. Більш детально з життям і творчістю поетеси присутніх познайомила вчитель української мови та літератури Н.В. Білянська. Присутні з задоволенням познайомилися з невичерпною життєвою енергією віршів Л.Костенко.
Літератори рідного краю: І.Ф.Пекалєв, Н.В.Білянська, А.І.Леонова, Р.І.Клименко, І.В.Щоткіна, Сергій Сімутенков та ін., привітали один одного з Днем поезії, поділилися з присутніми, як саме слова ллються рікою і хто їх надихає до творчості, а  також порадували гостей свята своїми улюбленими віршами. Присутня аудиторія була в захваті від  декламування віршів шанувальників поезії Г.В. Моргунова, М.О. Носаля та І.І. Хорошевської.
В кінці зустрічі ведучі свята Л.М. Заїченко та А.О. Фоменко дійшли висновку, що саме в цю пору року нам хочеться любити, вірити і творити. Неважливо, чи професійно написаний вірш, важливо інше – то рима серця з любові і болю, і у кожного вона своя, і що всі ми є справжніми любителями поезії.

За матеріалами: http://bk.loga.gov.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ