Чия ж харя-то?

Маєток білокуракинських перевертнів
Надіваючи маску, людина уподібнюється тому, кого ця маска змальовує. Засоби масової інформації нагадали: наближається свято Хеллоуїн. Років п'ятнадцять тому в нашій країні про це свято майже нічого не знали, так само як і, наприклад, про день Святого Валентина. А тепер, як стверджує Інтернет, ці західні свята по популярності і масовості не поступаються Різдвяним святочним гулянням.
А неодмінною умовою участі в бісівських торжествах стали вбрання відьом, вовкулаків та іншої нечисті. Виряджені таким чином молоді люди носяться по вулицях, лякаючи перехожих, вимагаючи у них «викупу» - пригощання або грошей.
Хтось, читаючи ці рядки, напевно усміхнеться: чи варто надавати безневинним забавам молоді таке значення? Грає, мовляв, молода, гаряча кров. А в звичайний час вони - непогані діти і деякі навіть хрестики натільні носять.
Досить поглянути в Інтернеті молодіжні сайти, присвячені Хеллоуїну. Більшості дійсно все одно, що і з ким святкувати - аби тільки весело і прикольно. Але є і такі ось вислови: «Halloween - це круто, нарешті, і в нашій країні з'явився день, коли нечистій силі можна законно проявити себе у всій красі».
Якось раптом, непомітно для нас, «весела і прикольна» нечиста сила з'явилася в наших учбових закладах. І ось вже не таївшись, як в недавні часи, а попереджаючи про свою появу рекламними афішами і плакатами, простують по вулицях наших міст та селищ відьми, демони, вампіри. У деяких великих містах часто навіть можна зустріти десятки афіш, що заманюють на «найстрашнішу ніч в році» не лише повнолітніх, але і маленьких дітей, обіцяючи їм безкоштовний вхід на шоу нечистої сили!
Але, надіваючи маску, людина вже уподібнюється тому, кого ця маска змальовує. І в старі часи був на Русі язичеський звичай на Святках виряджатися в різних казкових і історичних героїв, і тоді купували і майстрували дітям маски.
Так чим же так притягує Хеллоуїн сучасних людей, вельми далеких від дрімучих забобонів? Звичайно ж, далеко не всі з мільйонів людей, що відзначають сьогодні це древнє свято, вірять у наш час в історії про мерців, духів і приведіння.
Багатьох, можливо, приваблює незвичність і видовищність Хеллоуїна. Інші просто раді приводу посидіти за святковим столом, добре випити, непогано закусити і від душі повеселитися.
Але, напевно, найточнішим буде припущення, що в цю таємничу, святкову ніч у дорослих з'являється рідка можливість, граючи разом з дітьми в духів, відьом і вампірів, відчути себе як тоді, в своєму далекому дитинстві і повернутися туди хоч на якусь мить…
  *   *   *
І трохи гумору…

У німецькому лісі зустрічаються два вервольфа, один іншому і каже:
- Як справи, як житуха?
- Погано… Зовсім фермери дістали. Курку у них потягнеш, так потім півдня тебе по полях ганяють.
- Ось і я про те ж!.. Може, давай майнем до України. Там нашого брата-перевертня поважають, в органи працювати беруть, погони навіть видають...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+