Про архів історії людства

Є в мережі один такий чудовий сайт: https://archive.org/web/web.php
За допомогою цього сайту можна знайти інформацію про те, як виглядав колись Інтернет кілька років тому. На даний момент цей сайт-архів містить 459 млрд. сторінок. В якості експерименту я спробував подивитись, як виглядав колись сайт "Білокуракинський портал". Для цього в полі пошуку навпроти назви WayBackMashine ввів посилання http://bilokurakyne.at.ua/ і натиснув "Browse History" і виявилось, що в архіві зберіглося 52 сторінки Білокуракинського порталу. Всі їх можна переглянути, якщо натиснути на відповідну дату на календарі, що відкриється нижче. Для Білокуракинського порталу цей інтервал виявився між 03.01.2010 та 05.10.2015.
Так само можна переглянути й інші сайти. Наприклад, якщо вам цікаво, як виглядали колись такі відомі зараз сайти, як ВКонтакте, Одноклассники.ру, Facebook, YouTube та ін. Можливо, у когось були свої власні сторінки на сайтах ще 5 чи 10 років тому. Перевірте і згадайте, як вони колись виглядали! Спробуйте!
Звичайно, більшість посилань і матеріалів на таких сторінках вже не доступні для перегляду, бо це є лише скрін (фотокопія) деяких сторінок. Але як нагадування про загальний вигляд сторінки - це працює.
Крім того, якщо ви зараз маєте в мережі власний сайт чи сторінку, ви можете на цьому сайті-архіві зробити додавання будь яких своїх сторінок в загальний електроний архів і залишити про себе пам'ять для своїх нащадків, в тому числі сторінки в соц.мережах, наприклад, ВКонтакте. Як бачимо, ось так зараз архівується вся історія людства:)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ