СУТЬ СХЕМИ "РОТТЕРДАМ ПЛЮС" АБО ЯК ТРЕБА ДУРИТИ УКРАЇНЦІВ

Вся суть схеми «Роттердам+» це дурити людей. Українцям розповідають, що Донбас окупований, власного вугілля Україні не вистачає, тому Уряд змушений купувати вугілля за кордоном - в Південній Африці, Австралії, США. Тобто, за тисячі кілометрів - майже з протилежного кінця світу. При тому, що в сусідніх країнах теж є вугілля, яке можна купувати при необхідності (наприклад, в Польщі, Казахстані). Але насправді, ніхто ніякого вугілля із-за океану не купує. Вугілля купується і завозиться в Україну так само з території окупованого Донбасу, але по дещо хитромудрим схемам. Наприклад, вугілля на Луганську ТЕС м. Щастя транспортується через територію Ростовської, Воронезької, Бєлгородської областей Росії, потім через м. Валуйки потяги слідують майже через всю Луганську область до м. Щастя. Відповідно, Росія отримує прибуток за пропуск своєю територією потягів з вугіллям. При цьому собівартість вугілля зростає. Крім того, як відомо, вугілля добувається на шахтах, які належать Рінату Ахметову, потім постачається на ТЕС, яка також де-факто належить і контролюється Рінатом Ахметовим, потім електрика, яка продається населенню і підприємствам області, розподіляється "Луганським Енергетичним Об'єднанням", яке також належить Рінату Ахметову. Хоча зараз, кажуть, що власник енергорозподільчих систем в Луганській області змінився. Але це поки що нічого не змінило. Бо, кажуть, як раз ця зміна власника відбулась на користь Порошенка.
На кожному етапі ціна спочатку вугілля, потім електроенергії зростає, бо з'являється додаткова вартість. І ці суми, як видно, всі залишаються в олігарха Ріната Ахметова. Звісно, частиною цих доходів він ділиться з українською владою (де-факто - з Порошенком), щоб ця схема працювала і держава в особі правоохоронних органів, прокуратури чи СБУ йому не заважала, а також ділиться із Росією (де-факто - з Путіним), щоб ті, звісно, пропускали потяги через свою територію.
А для народу України спеціально придумали пояснення, чому зростають тарифи на електрику, газ, вартість самого вугілля і т.д. - це схема «Роттердам+», коли, начебто, куплене із-за кордону вугілля вантажними судами спочатку прибуває в порт Роттердам (Нідерланди), а потім звідти потягами постачається через всю Європу в Україну. Звісно, ціна такого вугілля для України буде просто величезною, а вугілля – «золотим», тому що витрати на транспортування в кілька разів перевищують вартість самого вугілля.
Для порівняння - самі шахти Донбасу отримують за відвантажене вугілля близько 15-18 доларів за тону (а іноді і менше). Україна ж платить за це вугілля близько 125-130 доларів за тону. Тобто, в 6-7 разів більше його справжньої вартості. А це означає, що на кожній тоні вугілля олігарх Рінат Ахметов заробляє до 90-100 доларів чистого прибутку, яким, як зрозуміло, він також ділиться із Порошенком та Гройсманом, щоб ті йому не заважали і не втручалися. Приблизно за такою ж схемою працюють й інші бізнес-структури, підконтрольні Порошенку та Ахметову.
До речі, цукерки та шоколадки "Рошен" можна запросто придбати на непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей. Як таке може бути? - Дуже просто! - У кожного свій бізнес. Ахметов продає вугілля з Донбасу в Україну, а Порошенко продає свої цукерки в Донбасі.
Коли був прем'єр-міністром України ще Арсеній Яценюк - то ці схеми запроваджувались в тому числі і завдяки його таланту і підприємницьким здібностям. Бо недарма ж Яценюк за два роки перебування на посаді Прем’єр-міністра (з лютого 2014 по квітень 2016) із мільйонера перетворився на мільярдера. До речі, зараз ці мільярди працюють на Юлію Тимошенко, бо партія «Народний фронт», яку очолює А.Яценюк - це фактично «огризок» партії «Батьківщина».
На відео із серіалу "Слуга народу", де герої говорять про схему "Роттердам+", зображені якраз Рінат Ахметов та Арсеній Яценюк (якщо хтось ще цього не зрозумів).
Недарма ж Порошенко хоче заборонити показ третьої частини цього серіалу, який був виготовлений командою "Квартал 95". Бо саме в цій частині показуються і обговорюються злочинні схеми нинішньої української влади в домовленості з олігархами. Але герой Володимира Зеленського (Голобородько) саме в цій частині серіалу хоронить і Порошенка, і всі його схеми... І це дуже схоже на правду в реальному житті…
Дивіться відео та робіть правильні висновки...

Глас Народу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+