В Білокуракине пройшов пісенний марафон «Пісні, обпалені війною»

Напередодні 9 травня 2010 року в рамках акції «65 днів до Великої Перемоги» в залі бойової слави краєзнавчого музею Білокуракине відбулось музичне свято «Пісні, обпалені війною». Його учасниками стали колишні фронтовики, працівники тилу, діти війни, представники органів влади.
В ході свята виконувалися композиції, які нагадали фронтовикам про бойові роки. Ці пісні часто складали вони самі, з ними йшли в смертельний бій, у той час професійні артисти виконували їх безпосередньо на передовій. Співали під гармошку тальянку про "синий платочек" і фронтову землянку. Ці твори стали улюбленими для всього народу, а не лише фронтовиків, вони пройняті щирістю, ліризмом, правдою життя. У другій частині свята полилися задушевні розповіді про знамениту «Катюшу», дорогі кожному серцю фронтовика «Землянка», «Синий платочек», «Тёмная ночь», «Огонёк», «Случайный вальс».
Не обійшлося також без чарівного вальсу. Присутні з хвилюванням спостерігали за тим, як фронтовики, відклавши милиці, забувши про біль і старість, потихеньку вальсували. В їхніх очах світилося щастя, по щоках котилися скупі сльози, і пам'ять несла їх, немов на крилах, в роки далекої молодості, яка була покалічена жорстокою війною. І не вбивала вона в серцях кохання, людської доброти, тяги до життя, віри в Перемогу. Тому і не дивно, з яким натхненням виконували ветерани разом з самодіяльними артистами пісню «Моя кохана».
А скільки їх ще прозвучало на тому святі, і що не пісня - те вшановування фронтовиків, лаконічна розповідь про сокровенні людські почуття, про красу героїчних вчинків солдатів 45-го, які дорогою ціною заплатили за Перемогу. Саме про це і повідала учасникам свята пісня «На безымянной висоте». На завершення всі учасники цього дійства виконали пісню «День Победы».
Ветерани подякували організаторам пісенного марафону творів військово-патріотичного звучання і відзначили, що такі зустрічі додають сил, бадьорості і оптимізму кожному, хто дорожить історичною пам'яттю, правдою життя. Пісні військових років, їх ліризм, краса, ніжність, правдивість, енергетика додавали фронтовикам сил, віра в Перемогу. Пісні, обпалені війною, - гімн життя, кохання, вірності. Вони і надалі передаватимуться від серця до серця...

за матеріалами: http://rakurs.pl.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+