Пам'ять про них збережемо в віках

28 травня 2010 року на базі Білокуракинської районної бібліотеки відбулася презентація краєзнавчо-дослідницької роботи в номінації «Пам'ять про них збережуть обеліски», яка була присвячена 65-й річниці Великої Перемоги над фашистсько-німецькими загарбниками.
На цьому заході були присутні учні 9-А класу Білокуракинської ЗОШ №1, учитель української мови та літератури Білокуракинської ЗОШ №1 Наталя Василівна Білянська, ветерани Великої Вітчизняної війни Марія Іванівна Лавренко та Григорій Тихонович Найдиш, працівники бібліотеки.
Ведучі свята, методист Білокуракинської ЦБС А.О.Фоменко та ведучий бібліотекар Білокуракинської районної бібліотеки Н.І.Мінчук, в літературній формі розповіли про події Другої світової війни; про те, що ці події не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигів мільйонів, які піднялися на захист нашої Вітчизни; про те, що війна 1941-1945 років принесла нелюдські страждання і жертви в кожну сім'ю. За період Великої Вітчизняної війни було призвано на фронт понад 9 тисяч жителів Білокуракинщини, але не всі повернулися додому. 4580 білокуракинців загинули на фронті, з них - 37 жінок.
Зразки мужності, відваги, хоробрості, вірності солдатській присязі показали на фронтах Великої Вітчизняної війни наші земляки. За бойові заслуги близько 5 тисяч з них було удостоєно високих державних нагород.
У серцях вдячних нащадків вічно житиме пам'ять про земляків-патріотів, визволителів рідної землі, що склали свої голови в ім'я Великої Перемоги і щастя майбутніх поколінь. На честь їх подвигу в 14 населених пунктах району споруджені пам'ятники і обеліски, біля яких проводяться мітинги і урочисті лінійки молоді.
У роки Великої Вітчизняної війни п'ять білокуракинців за свої ратні подвиги в боротьбі з фашистськими загарбниками удостоєні звання Героя Радянського Союзу. Це Григоренко Михайло Георгійович, Макаренко Тимофій Титович, Левенець Єгор Михайлович, Артеменко Олександр Миколайович і Федоренко Василь Михайлович.
Ветерани війни М.І.Лавренко та Г. Т.Найдиш розповіли молодому поколінню про свою участь в роки Великої Вітчизняної та непосильний вклад в здобуття Великої Перемоги. Та побажали учням, щоб вони ніколи не бачили жахів тих воєнних років.
Зі словами вдячності за своє мирне життя перед ветеранами виступили учні школи: Лавренко Галина, Дубова Оксана, Чорнуха Владислав, Адамова Оксана, Колпаченко Ігор та інші. Ветеранам діти подарували квіти, які вони поклали до меморіального комплексу.
До заходу була приурочена книжкова виставка «Этих дней не смолкнет слава» та виготовлений проспект «У граніті, у бронзі, у серцях».

Відділ культури і туризму

На фото: Учні 9-А класу Білокуракинської ЗОШ №1 та ветерани ІІ-ї Світової війни (Найдиш Г.Т., Лавренко М.І.)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+