Обласна Естафета Пам'яті «Вінок Слави»

Обласна акція «Вінок Слави», присвячена 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. відбулася в селі Половинкине Старобільського району. Урочистий мітинг пройшов на площі біля пам'ятника Герою Радянського Союзу льотчикові Євгенію Биковському. У нім взяли участь керівники Старобільського району, ветерани, школярі і студенти, представники громадських організацій області і Старобільського району.
В ході мітингу обласний «Вінок Слави» поповнився гербами і стрічками кольорів прапорів Сватівського, Білокуракинського, Новоайдарського і Старобільського районів. На всій дорозі руху «Вінка Слави» по Луганській області до нього прикріпляються стрічки прапорів міст і районів, які внесли свій вклад до Великої Перемоги.
Учасники акції «Вінок Слави» вшанували Хвилиною мовчання пам'ять солдатів, загиблих в роки Великої Вітчизняної Війни, своїх земляків.
Більше 18 тисяч жителів Сватівського району пішли на фронт Великої Вітчизняної війни. 10 тисяч – вже ніколи не повернулися на Батьківщину. За проявлену мужність і героїзм 9 захисників Батьківщини було удостоєно високого звання Герою Радянського Союзу. З Білокуракинського району на фронт пішло більше 8 тисяч осіб. Кожен другий загинув в боях за Батьківщину. 4 уродженці Білокуракинського району удостоєні звання Героя Радянського Союзу. Новоайдарський район в роки війни віддав фронту більше 9 тисяч своїх синів і дочок. 6 тисяч з них назавжди залишилися на полях битв. Три жителі району удостоєно високого звання Героя Радянського Союзу. Старобільщина відправила на фронт більше 15 тисяч захисників Батьківщини. 9 тисяч з них палі смертю хоробрих. П'ятеро старобільчан були удостоєні високого звання Герою Радянського Союзу.
В ході мітингу його учасники поклали квіти до пам'ятника Героєві Радянського Союзу Євгенію Биковському. Також була покладена Гірлянда Слави до братської могили радянських воїнів і односельців в сільському сквері, як дань світлої пам'яті і глибокої пошани до ратного подвигу радянських солдатів.
Із Старобільського району Естафета Пам'яті «Вінок Слави» буде передана містечку Петровське в районі міста Красний Луч. Тут торжества відбудуться 4 травня 2010 року.
Естафета Пам'яті «Вінок Слави» – це історико-патріотична акція, яка проводиться в Луганській області з 13 квітня по 9 травня цього року. Її маршрут проходить по ряду населених пунктів Луганської області, відмічених на карті Великої Вітчизняної війни запеклими боями за звільнення нашої Батьківщини. Це Марківка, Краснодон, Красний Луч, Попасна, Слов'яносербський район, село Половинкине Старобільського району, м.Петровське міста Красний Луч і м.Привілля міста Лисичанська, а також Луганська.
Всі заходи об'єднані єдиним символом – «Вінком Слави», який повинен пройті по районах Луганщини. Він є макетом ордена Перемоги, що обрамував стрічками з гербами міст і районів області, які внесли свій внесок до Великої Перемоги. Міста і райони області передають один одному символічний «Вінок Слави», вплітаючи в нього стрічки з кольорами своїх прапорів і герби. Це символізує вклад кожного міста і району області в звільнення Луганщини від німецько-фашистських загарбників, в загальну перемогу всього народу у Великій Вітчизняній війні.

За матеріалами: http://irtafax.com.ua/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+