НЕЙМОВІРНИЙ СМАК БІЛОЇ КУРИЦІ
Не знаю, хто як ставиться до напівфабрикатів на
зразок вермішелі "Мівіна" чи "Ролтон", але ті, хто були або є на даний
момент студентами, добре знають, що це таке. Також раніше були дуже
популярними бульйонні кубіки "Gallina Blanca" ("Біла куриця" - ісп.). І
саме про ці кубіки хочу розповісти.
Глас Народу
Так
сталось, що мені довелось поїздити по Україні деякий час в різні
регіони, і зрозуміло, що харчуватись мені доводилось як-небудь і
де-небудь. В основному я намагався щось поїсти на самих вокзалах - або
на залізничному, або на автовокзалі. Як правило, на кожному вокзалі є
якась забігаловка чи кафе, де можна перекусити, навіть поїсти гарячого
борщу чи супу. І коштує це відносно недорого. Як правило, миска гарячого
борщу обходилась мені близько 20-25 грн, плюс хліб та чай. Але в один
прекрасний момент сталось так, що в мене вже майже не було грошей - я
придбав квиток на дорогу, і в кишені залишилось менше 10 грн. Можна було
купити хіба що пиріжок чи чашку чаю. Але дорога була довгою, їхати
потягом потрібно було майже добу, а їсти дуже хотілося. І ось тут мені
на очі потрапила вивіска біля торгівельної точки, де було написано: "Чай
- 5 грн., кава - 7 грн., бульйон - 3 грн." Я спочатку навіть здивувався
- як можна пити бульйон? Але ціна приваблювала. І чомусь захотілось
саме сольоного бульйону. Трохи подумавши, я все ж таки вирішив купити і
спробувати бульйон "Gallina Blanca", на кубіках якого дивилась на мене
весела куриця. Зізнаюсь чесно, до цього моменту я ніколи не готував і не
пив цього штучного бульйону, який фактично є звичайним зпресованим
порошком, що розчиняється у воді. Але... все в житті доводиться робити
вперше. І голод, мабуть, спонукав мене спробувати цей напівфабрикат.
До
речі, "Мівіни" на залізничному вокзалі в продажу не було, тому і вибору
особливого в мене теж не було. Хотілось гарячого супу. Але замість супу
купив гарячого бульйону... Я взяв стаканчик з бульйоном, в якому
дівчина продавчиня розчинила відразу аж 2 кубіка і, помішуючи його
пластиковою трубочкою, пішов, сів на сидіння в залі очікування і почав
смакувати свіжоприготовлений бульйон "Gallina Blanca". Неймовірно, але
на той момент він здався мені найсмачнішим блюдом, що я їв за останні
дні, поки мандрував по Україні.
Ніколи
не думав, що доведеться з таким смаком і задоволенням їсти
порошкоподібний напівфабрикат, що лише дуже умовно нагадував смак
бульйону.. Але він виявився таким смачним і ситним, що протягом всіє
наступної доби, що я перебував у дорозі, я вже про їжу особливо не
задумувався...
Коментарі
Дописати коментар