Проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

 В період з 16.11.2021 по 23.11.2021 року, на угіддях Державного підприємства «Білокуракинське лісомисливське господарство» планується проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.
Епізоотична ситуація в Україні та Луганській області щодо сказу тварин залишається не стабільною та потребує дієвих заходів профілактики з недопущення виникнення інфекції. Постійно проводиться вакцинація сприятливих свійських тварин, але небезпека приходить з дикої фауни, від тварин, яких ми не можемо ізолювати та піддати класичним щепленням. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини. Однак, основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця. У зв’язку із стійкою циркуляцією вірусу серед диких тварин, особливе місце в системі заходів боротьби зі сказом природного типу займає пероральна імунізація диких тварин, ефективність якої доведена світовим та європейським досвідом, а також результатами, отриманими після проведення цих заходів в Україні. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не викликає захворювання у молодих тварин; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.
Вакцина має вигляд невеликих брикетів принад розміром 3 см на 5 см, із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).
УВАГА! Поширення вакцини у принадах буде здійснюватись наземним розподілом шляхом розкладання принад з вакцини, рівномірно на території лісомисливських угідь із розрахунку 25-30 доз на один квадратний кілометр. Обробляється дика фауна, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць.
Білокуракинске управління Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області звертає увагу населення та просить з порозумінням віднестись до заходів щодо вакцинації диких м’ясоїдних тварин:
при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки та не штовхати з місця.
Заздалегідь дякуємо за порозуміння. 

За матеріалами гр. Білокуракинська громада

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ