Музей Володимира Даля тепер онлайн

Музей Володимира Даля, м.Луганськ
Час диктує свої закони. Музей і бібліотеки услід за відвідувачами поступово освоюють нові рубежі на просторах Інтернету, відкриваючи свої сайти. Недавно їх багаточисельну армію поповнив і літературний музей Володимира Івановича Даля.
Атмосфера на презентації – домашня. У маленькій затишній кімнаті будинку-музею зібралися його завсідники і дарувальники, люди різних професій, яких об'єднують любов до історії рідної землі і російського слова.
Звучить фортепіано. Соліст Луганської обласної філармонії Наталія Параніч виконує романси дев'ятнадцятого століття. В атмосферы, просоченої духом минулих століть, дивно виглядають сучасний проектор і екран. На нім світяться білі букви http://dal.org.ua/. Це і є адреса нового віртуального будинку Літературного музею.
- Така подія дуже важлива для кожної культурної установи, - говорить директор музею історії культури Луганська Ольга Приколота. – Так про нього взнають тисячі людей.
І не лише взнають, але і зможуть відвідати його віртуально. Адже це так зручно! Як би далеко від Луганська людина не жила, їй досить натискувати лише пару клавіш на клавіатурі.
Створити сайт для музею, а вже тим більше, для літературного – не так просто. Але студія «Зіна дизайн», яка власне і займалася його розробкою, з поставленим завданням впоралася блискуче. Не даремно її працівники працювали над ним ще з минулого року.
- Складність полягала в тому, що на сайті необхідно було розмістити дуже багато текстів, - зізнається арт-директор студії Наталія Недоступова. – Нашим головним завданням було зробити так, щоб всім його відвідувачам було легко і цікаво сприймати інформацію. Для цього в оформленні ми використовували найбільш зручний для читання шрифт. А також розбили текст на невеликі фрагменти, використовували графічні об'єкти, аби виділити певні його частини.
Проте текстом справа не обмежилася. На сайті дуже якісні зображення, зручна навігація і багато-багато корисної і цікавої інформації. Тут обширні відомості і про самого Володимира Даля, і про музей, є навіть віртуальна лекція «Графіка А.П. Сапожникова у фондах Літературного музею В.І. Даля», і дитяча сторінка.
Сайт витриманий в приємній для очей колірній гаммі. А головне, сповна у дусі музею! Фото і малюнки поєднуються зі світлим спокійним фоном. Все просто, зрозуміло і якось затишно. Як і в самому музеї!
Чи варто додавати, що роботу студії «Зіна дизайн» прийняли на ура? І відразу посипалися пропозиції, як удосконалити роботу сайту.
Завідувач кафедрою журналістики факультету масових комунікацій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Юрій Фесенко порадив звернути увагу на спілкування з віртуальними відвідувачами.
- Хай вони залишають відгуки і висловлюють пропозиції і побажання, - сказав він. – На базі цього студенти нашого вузу зможуть провести для вас соціологічне дослідження, яке допоможе зробити музей цікавішим і затребуваним.
Отже, сайт вже працює, а значить, кожен, маючи доступ до Інтернету, може відвідати його в будь-який зручний час.

Аліса Ігітян
За матеріалами газети «Вісті Луганщини»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ