ВИБОРИ-2019. ПРО ЦЕ НЕ ВСІ ЗНАЮТЬ...

Не всі знають, що під час виборчої кампанії в Україні була активно задіяна технологія прямого і непрямого підкупу виборців. Схема докупівлі кількох відсотків голосів може спрацювати непомітно – через мережі депутатів-мажоритарників і представників органів місцевого самоврядування. Так, напередодні виборів правоохоронці відкрили кримінальні справи щодо підкупу голосів виборців, які стосуються чотирьох кандидатів у президенти. Як повідомив керівник МВС Арсен Аваков, поліція отримала повідомлення про підкуп на користь кандидатів в Президенти Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Сергія Тарути та Анатолія Гриценка. Також в Одеській області ліквідована мережа підкупу виборців на користь кандидата на пост президента Юлії Тимошенко. Відбулася спроба підкупу кандидата в Президенти ЮРІЯ Тимошенка. Кандидату ЮРІЮ Тимошенко пропонували 5 млн. гривень (180 тис. доларів) за зняття своєї кандидатури, замовником цього є народний депутат від ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.
На виборах Президента України були зафіксовані спроби втручання російських спецслужб у виборчий процес. Зокрема, через розгалужену мережу спільнот в соц.мережах (Facebook, Вконтакте, Twitter) розповсюджувалась фейкова (брехлива) інформація про різні масові акції протесту, загострення ситуації на Донбасі і таке ін. Також було заборонено бути спостерігачами на виборах в Україні будь-яких представників з Росії. 
Протягом всієї передвиборчої кампанії (січня-березня 2019 року) СБУ за наказом президента Порошенка вела постійне прослуховування передвиборчих штабів деяких кандидатів в президенти, зокрема, Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського. В штабі Петра Порошенка зробили гучну заяву щодо порушення під час виборів з боку спостерігачів від кандидата Володимира Зеленського, які мали на собі бейджик зеленого кольору з позначкою «#зепрозорість», що явно вказує про належність до команди Володимира Зеленського. Даний бейджик було розцінено як пряму агітацію за кандидата в Президенти, що є грубим порушенням виборчого законодавства. В зв’язку з чим всі голоси за Зеленського на таких дільницях, де були присутні спостерігачі з такими агітаційними бейджиками, можуть бути анульовані, тобто, не будуть враховуватись. 

Глас Народу
1081ad7a1ffa90ce1f8fc34ef5da9738.jpg

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ