УВАГА! НЕ ПОЗБАВЛЯЙТЕ СЕБЕ ПРАВА ГОЛОСУ!

Не втрачай свій голос на виборахІнформація для тих, хто не зміг проголосувати в 1-турі виборів Президента із-за відсутності в списках виборців.
Для початку перевірте свою присутність в списках на сайті Державного реєстру виборців: https://www.drv.gov.ua/
Переходите за посиланням спочатку на сайт, потім натискаєте кнопку «Кабінет виборця» (праворуч вгорі) - розділ "Перевірка включення". Заводите свої справжні дані і потім натискаєте «Перевірити вказані дані». Через деякий час вам на електронну пошту (email) прийде повідомлення із кодом, який теж треба буде ввести на сайті. Потім, після обробітку ваших даних, ви побачите свою наявність або відсутність в списку виборців.
Це все працює онлайн! Вам навіть не треба нікуди йти!
Перевіряти свою наявність в списку виборців необхідно в разі, якщо ви нещодавно:
- Змінювали прізвище, ім’я, по-батькові;
- Змінювали зареєстроване місце проживання (прописку);
- Досягли повноліття і будете голосувати вперше.
Особливо це стосується молодих людей, студентів, дівчат, які нещодавно вийшли заміж і змінили прізвище, або адресу проживання.
Також можна перевірити наявність себе в списку виборців безпосередньо за вашим зареєстрованим місцем проживання у відділі ведення Державного реєстру виборців.
Зокрема, в Білокуракине за адресою: пл. Т.Шевченка, 6, (будівля райдержадміністрації), тел. (06462)-2-19-85.
Також перевірте свої дані в іменному запрошенні на вибори. Воно повинно бути доставлено Вам дільничною виборчою комісією не пізніш як за 10 днів до дня голосування (не пізніш як за 3 дні до дати повторного голосування). Якщо вам не принесли такого запрошення, то, скоріше за все, вас або взагалі немає в списку виборців, або вам принесли таке запрошення за іншою адресою.
Також можна перевірити свої дані в списку виборців в приміщенні ДВК (дільничної виборчої комісії), до якої ви відноситесь за місцем проживанням (прописки). Вам зобов’язані надати такі дані за вашою вимогою.
Після надання вам даних про занесення вас в списки виборців, упевніться в правильності цих даних, перевірте написання свого прізвища, ім’я, по-батькові та вашої адреси. Якщо є якісь неточності (навіть в одній літері), обов’язково повідомте про це виборчій комісії.
Якщо виявиться, що вас не включено у списки виборців, або ваші дані вказані невірно, то:
Не пізніш, як за 5 днів до дня голосування особисто подайте заяву з доданими до неї документами (копіями документів), які підтверджують зазначені в ній відомості. Які саме документи необхідні, вам розкажуть у відділі Державного реєстру виборців, або в Дільничній виборчій комісії.
З такою заявою виборець може звернутися як щодо себе, так і стосовно своїх рідних (наприклад, батьків, бабусі, дідуся), які самостійно не можуть цього зробити.
Крім того, кожний виборець має право звернутися до суду з адміністративним позовом про уточнення списку виборців у встановленому Кодексом адміністративного судочинства України порядку.
Якщо вас немає в списку виборців і ви нічого не будете робити, то вас і надалі (на наступних виборах також) можуть «забути» туди занести! Тобто, у вас просто не буде права голосу!
Також, якщо ви раптом дізнаєтесь, що в списках виборців є хтось із ваших родичів, які вже померли, але їм продовжують приносити запрошення голосувати, то необхідно звернутись із відповідною заявою про виключення померлої людини зі списку виборців.
Пам’ятайте! У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться! Необхідно все зробити завчасно!
НЕ ПОЗБАВЛЯЙТЕ СЕБЕ ПРАВА ГОЛОСУ! ПРИЙМАЙТЕ УЧАСТЬ В ГОЛОСУВАННІ! БО ЦЕ В ІНТЕРЕСАХ КОЖНОГО ІЗ НАС!!!

Глас Народу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ