ДЕНЬ ВИБОРІВ. ЗА КОГО ВСЕ Ж ТАКИ ГОЛОСУВАТИ?

Багато хто із білокуракинців навіть в день виборів депутатів до Верховної Ради 21 липня так і не змогли остаточно і впевнено визначитись, за кого віддати свій голос. І якщо з партіями все якось більш-менш зрозуміло, то як голосувати за кандидатів-мажоритарників, яких більшість людей навіть не знає і ніколи не чули про них?
На день виборів зареєстрованими кандидатами в депутати по 113 виборчому округу залишається 22 особи. До речі, троє кандидатів в депутати написали заяви про відмову балотуватися і були зняті з реєстрації. Зокрема, це Брижко Р.В., Лукашев А.І. та Струк А.Є. І якщо про першого мало що відомо, то два інших прізвища у багатьох виборців на слуху. Чому саме ці два кандидати в депутати – Лукашев А.І. та Струк А.Є. зняли свої кандидатури, широкому загалу невідомо. Хоча не важко здогадатись.
Нещодавно на адресу одного із дописувачів спільноти Portal Bilokurakyne надходили погрози фізичної розправи від людей кандидата в депутати Віти Сліпець, яка висувається від партії «Слуга Народу». В результаті була написана заява в поліцію, а інформація про це поширилась багатьма засобами масової інформації, на багатьох сторінках в соц.мережах. До речі, дізнались про це і в самій адміністрації Президента України Володимира Зеленського. Рейтинги Віти Сліпець як кандидата в депутати після цього стали стрімко падати. Кажуть, що її батько – Володимир Куницький потрапив до лікарні, а той, хто погрожував по телефону (ним виявився охоронець В.Куницького), залишився без офіційної роботи. Довіра людей до Віти Сліпець, зокрема самих сватівчан, і до того була дуже низькою, а після цього випадку шансів отримати перемогу на виборах у Віти Сліпець взагалі не залишилось. І про це говорять соціологічні опитування різних незалежних груп. В кращому випадку Віта Сліпець може отримати 3-4 місце серед інших кандидатів в депутати.
А це означає, що її кандидатура по 113 округу, не зважаючи на досить високий рейтинг партії «Слуга Народу», має набагато гірший результат. А її конкуренти по виборчому округу 113 радісно потирають руки, бо із-за скандалу із погрозами дописувачам в спільноті Portal Bilokurakyne виборці при голосуванні почали надавати перевагу іншим – більш прохідним кандидатам.
Якщо вірити соціологічним опитуванням, то по округу 113 найбільший рейтинг мають три кандидати: Віталій Курило, Олександр Лукашев та Володимир Струк. Із цієї трійки проукраїнську позицію має лише Віталій Курило. Двоє інших – О.Лукашев та В.Струк – це затяті прихильники так званого «Руського миру» та добрих стосунків з Росією, яка продовжує вести війну на Донбасі та вбивати українців. До речі, виборці досі плутаються, хто з цих двох проросійських кандидатів висунутий партією «Опозиційна платформа – За Життя», яка завдяки розкрученому на президентських виборах Юрію Бойку, стала досить популярною саме в східних областях України. За інформацією, яка є на офіційному сайті Центральної Виборчої Комісії, кандидатом, що висувається політичною партією «Опозиційна платформа – За Життя» є Олександр Лукашев (це той, що безкоштовно роздавав по 5 кг цукру). А Володимир Струк – самовисуванець (це той, що будував бювети питної води в різних районах Луганської області).
Мабуть, жителі Білокуракинщини пам’ятають, як на 9 травня 2019 року в Білокуракине відкривали бювет  питної води за участю Володимира Струка. Зрозуміло, що всі ці бювети будувались лише з однією ціллю – отримати прихильність виборців на виборах депутатів до парламенту. І на початку виборчої кампанії саме команда Володимира Струка розповсюджувала агітаційну продукцію, де наголошувалось, що Володимир Струк йде на вибори від партії «Опозиційна платформа – За життя». І навіть була фотографія, де один із лідерів цієї партії – Юрій Бойко тисне руку Володимиру Струку. В мережі з’явилась інформація, що на передвиборчому з’їзді партії «Опозиційна платформа – За Життя» затверджувались остаточні списки кандидатів в депутати від даної партії. І саме Володимир Струк мав би висуватись по округу 113 від партії «Опозиційна платформа – За Життя». Але раптом щось змінилось. За неперевіреною інформацією в останній момент в уже затверджені списки кандидатів в депутати втрутився всім відомий кум президента Росії В.Путіна і один із керівників партії «Опозиційна платформа – За Життя» Віктор Медведчук. Він вирішив «пропихнути» по 105 виборчому округу Луганської області свого брата – Сергія Медведчука. Але ж всі місця вже були розписані і все проплачено. Тому вийшов невеличкий казус. Потрібно було негайно знайти новий округ для іншого кандидата – Олександра Лукашева, який мав би балотуватись від партії «Опозиційна платформа – За Життя». І цим округом став 113-й мажоритарний округ. І після з’ясування стосунків між основними конкурентами, які почали вже боротись за цей округ, було вирішено відмовити Володимиру Струку у висуванні його партією «Опозиційна платформа – За Життя», а замість нього підтримати більш молодого і перспективного Олександра Лукашева. Тим більше, що командою Сергія Шахова (партія «Наш край»), який фактично купив місце для О.Лукашева, вже протягом кінця 2018 – початку 2019 років наполегливо підкуповувались потенційні виборці за допомогою мішечків по 5 кг цукру, а також завойовувалась лояльність місцевої влади в кожному із районів 113 округу Луганської області.
Про кандидатів в депутати Олександра Лукашева та Володимира Струка можна знайти деяку інформацію в Інтернеті. Особливо, цікавою є інформація про Володимира Струка, який на деяких Інтернет-ресурсах називається колишнім Луганським кримінальним авторитетом і має досить тісні зв’язки із колишньої Луганською обласною владою часів правління Партії регіонів, зокрема із Олександром Єфремовим, який нині знаходиться в Старобільському СІЗО за обвинуваченням в декількох кримінальних злочинах. На Володимира Струка також ще в 2014 році заводилась кримінальна справа щодо участі в проросійських мітингах в різних населених пунктах Луганської області та лояльному ставленні (або і співпраці) з бойовиками так званої «ЛНР».
Олександр Лукашев – житель Харкова, викладач і професор юридичної академії Ярослава Мудрого. Хоча після його приїзду і виступів перед жителями селища Білокуракине в багатьох білокуракинців з’явились великі сумніви щодо його професорства. Бо був у нас вже один президент-професор, який робив по три помилки в одному слові. А якщо навіть припустити, що О.Лукашев дійсно професор, то не важко здогадатись, чому і як він вчить студентів в своєму виші.
І Володимир Струк, і Олександр Лукашев практично не мають жодного відношення до Білокуракинського району і, як видно, взагалі мало що розуміють в проблемах місцевого населення, в сільському господарстві, яке є основним видом діяльності майже на всій території 113-го виборчого округу. Все, що зробив для білокуракинців В.Струк – це побудував один-єдиний бювет питної води в центрі смт Білокуракине. Все, що зробив для білокуракинців О.Лукашев – це роздав близько 600 мішечків цукру по 5 кг (тобто, 3 тони на суму близько 36 тис. грн., що для нього є дрібницею). Правда, в останній день агітації 19 липня з агітаційних палаток О.Лукашева в Білокуракине ще роздавали безкоштовне морозиво (найдешевше!!!). Кажуть, що мали роздати близько 30 ящиків морозива, але, як завжди у нас це буває – більшу частину вкрали самі ж працівники виборчого штабу О.Лукашева та агітатори. Ще по селищу досить багато залишилось паперової агітаційної продукції, яка у вигляді сміття зараз вже розкидана по всіх вулицях та провулках. До речі, на багатьох стовпах в Білокуракине  навіть в день виборів також найбільше агітації залишається саме цих двох кандидатів – В.Струка та О.Лукашева. А це вже порушення закону. Вся агітація мала б бути прибрана в переддень виборів (тобто, в суботу) самими ж агітаторами – тими, хто її клеїв та розповсюджував. Але це так і не було до кінця зроблено.
Ще варто сказати про такого досить рейтингового кандидата в депутати по 113-му мажоритарному виборчому округу, як Віталій Курило. Він став депутатом ще на минулих виборах до парламенту, і дійсно багато чого зробив як для Білокуракинського району, так і для інших районів 113 округу Луганської області. Хоча, звичайно, багато чого і не зробив з того, що обіцяв. Наприклад, будівництво залізничної колії від Білокуракине до Сватового, про що багато говорилось, але нічого так і не було зроблено. Але ж депутат, як відомо, не має таких можливостей, щоб приймати подібні масштабні рішення. Це мають робити лише в Уряді, і відповідно, виділяти для цього необхідні кошти. А будівництво залізниці в такому регіоні, як Луганська область, де крім величезних фінансових та матеріальних витрат, існують ще й природні перепони у вигляді сильних перепадів рівня землі, що ускладнює (а іноді і унеможливлює) таке будівництво. Звісно, сучасні технології зараз дозволяють будувати все, що завгодно, але все упирається в кошти. Бо навіть для всієї держави Україна будівництво ділянки залізниці між Сватовим та Білокуракине – це неймовірно великі витрати, які під час війни практично неможливо дозволити.
Є також багато інших проблем в регіоні, які необхідно вирішувати якомога швидше. Це і відсутність нормальних доріг, і високі ціни на комунальні послуги (наприклад, ціна на воду в Луганській обл. є найвищою в Україні), і підтримка сільгоспвиробництва, переробки продукції, і багато чого іншого…
Але, якщо знову ж таки, вірити соціальним опитуванням, найвищий рейтинг довіри по 113 округу має якраз Віталій Курило, який є уродженцем селища Білокуракине, більшу частину свого професійного життя провів в Луганську, очолював один із найбільших й найпопулярніших Вишів Луганщини – Луганський національний університет (колишній пед.інститут) ім. Т.Шевченка. Також багато чого було зроблено Віталієм Курило на законодавчій ниві і в якості народного депутата у Верховній Раді попередніх скликань.
Ще один кандидат в депутати Верховної Ради, який хоч і не знайомий виборцям по всьому 113-му округу (в який входить 6 районів Луганщини), але добре знайомий багатьом білокуракинцям. Це – житель селища Білокуракине Василь Зеленський. Він не має жодного відношення до нині діючого президента Володимира Зеленського (як дехто може подумати). Лише однакове прізвище! Але Василь Зеленський – незалежний кандидат в народні депутати, який вирішив балотуватись самостійно. Він сам жив раніше в Білокуракине, працював вчителем в Білокуракинській школі №1, потім був директором школи в селі Шапарівка Білокуракинського району. Пізніше за сімейними обставинами переїхав жити до міста Луганська, і жив там до серпня 2014 року – аж до того моменту, коли бойові дії розпочались вже на околицях міста і його будинок було зруйновано від обстрілів російськими військами. Після чого він знову повернувся в своє рідне селище Білокуракине.
Нині, маючи за плечима чималий життєвий досвід та бажання змінити на краще життя своєї Білокуракинщини, Луганщини, України, він вирішив балотуватись в депутати Верховної Ради.
І, провівши чимало особистих зустрічей з жителями в різних частинах Білокуракинського району, в різних селах, він дійсно почув на свою адресу багато слів підтримки від виборців. Люди, які зневірились і вже не довіряють жодному із кандидатів в депутати, особливо тим, які не мають ніякого відношення до Білокуракинщини, або і до Луганщини, все більше схиляються до думки, що треба голосувати за свого – за земляка, який чудово знає їхні проблеми, бо вони є так само і його проблемами, які він зможе вирішити, якщо буде обраний депутатом Верховної Ради. Своя людина у владі – це завжди певні можливості у вирішенні якихось проблем та життєвих питань. І Василь Зеленський – це якраз той чоловік, який знає проблеми простих людей найкраще за будь-кого із кандидатів в депутати, бо він – такий самий, простий селянин, звичайний трудівник, хоча вже і на заслуженому відпочинку, але ще має чимало життєвої енергії, а головне – велике бажання працювати і допомагати людям. І якщо люди дійсно довірять йому представляти їхні інтереси в парламенті – найвищому законодавчому органі держави, то він буде працювати не на власний гаманець та заради збагачення, як це роблять більшість депутатів, а заради добробуту і благополуччя простих людей, заради майбутнього держави України.
Тому, якщо ще хтось сумнівається, за кого віддати свій голос, а в списку кандидатів в депутати по мажоритарному 113 округу ви не можете визначитись, за кого віддати свій голос – голосуйте за того, кого ви особисто знаєте, кому довіряєте і до кого можете звернутись в разі потреби, щоб цей депутат міг вам дійсно допомогти і захистити ваші інтереси на державному рівні.

Глас Народу, смт Білокуракине

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ