ПРО ПОРУШЕННЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ В БІЛОКУРАКИНЕ, АБО ХТО ЗНОВУ ВИНЕН?

Під час голосування на виборчій дільниці №440065 в Білокуракине офіційним спостерігачем було зафіксовано деякі порушення. Зокрема, порушувалась стаття 85 Закону України «Про вибори народних депутатів України». А саме, в кабінки для голосування кілька разів заходили люди по двоє, і одночасно заповнювали бюлетені, що є грубим порушенням виборчого процесу.
На всяк випадок нагадаю членам ДВК деякі пункти статті 85. Бо, як видно, ніхто із них цього не знає.

Стаття 85. Організація і порядок голосування
п.5. Виборчі бюлетені заповнюються виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчих бюлетенів забороняється присутність у кабіні для таємного голосування інших осіб. Виборець, який внаслідок фізичних вад не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, його довіреної особи, уповноваженої особи партії, офіційного спостерігача.
п.6. Для забезпечення голосування виборців з вадами зору Центральна виборча комісія виготовляє трафарети для виборчих бюлетенів рельєфно-крапковим шрифтом (за методом Брайля) з розрахунку по два трафарети на звичайну виборчу дільницю. Для спеціальних виборчих дільниць такі трафарети можуть виготовлятися за поданням окружної виборчої комісії.
п.7. Виборець не має права передавати свої виборчі бюлетені іншим особам...
...
п.9. Виборець особисто опускає заповнені виборчі бюлетені до виборчої скриньки. Виборець, який через фізичні вади не може самостійно опустити виборчий бюлетень до виборчої скриньки, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії доручити зробити це у своїй присутності іншій особі, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, його довіреної особи, уповноваженої особи партії, офіційного спостерігача.

Таким чином, офіційний спостерігач, бачачи присутність під час голосування в кабіні двох осіб, зафіксував дане порушення на відео, яке і стало доказом.
При цьому офіційний спостерігач робив усне зауваження членам ДВК, які спочатку реагували на подібні порушення і намагались навіть запобігти цьому, але потім якимось чином в це втрутився інший спостерігач і сказав, що ніяких порушень немає. Через деякий час в залі для голосування з’явилась голова ДВК (Веселовська Л.І.) і заявила, що ніяких порушень немає і люди можуть заходити в кабінку для голосування вдвох, якщо людина має поганий зір і самостійно не може проголосувати.
При цьому самою головою ДВК не були створені належні умови для голосування людей з вадами зору, наприклад, на дільниці немає лупи.
В той же час, коли людина із вадами зору могла голосувати за допомогою іншої людини, яка заходила в кабінку для голосування, одному чоловіку із фізичними вадами, що також прибув на дільницю і мав намір проголосувати самостійно, голова комісії відмовила в можливості проголосувати, посилаючись на те, що вже виїхала машина із членами ДВК, які дають можливість голосувати на дому.
Виходить, що одному виборцю із фізичними вадами надавалась можливість голосувати, а в іншого виборця із фізичними вадами такої можливості не було. Тобто – кому надати можливість голосувати, а кому відмовити – вирішувала голова комісії.
В результаті від імені однієї із членів ДВК (Кононенко) була написана заява в поліцію зі скаргою на офіційного спостерігача, якого звинуватили у фіксації порушень і в неправильному монтажі відео, що начебто містить неправдиву інформацію про роботу ДВК під час голосування.
Тобто, виним зробили не тих, хто насправді порушував законодавство про вибори, а спостерігача, який зафіксував ці порушення та оприлюднив їх у Всесвітній мережі.
Знайома картина? Отож бо… Як видно, нічого не міняється в нашій державі… Все – як завжди, і головне – стабільно!

Глас Народу, смт Білокуракине

Примітка. Відео «Порушення під час голосування на виборах в Білокуракине» можна знайти на сайті YouTube.

Коментарі

  1. Прывітанне, я Хелена Хуліё з Эквадора, хачу пагаварыць пра спадара Бенджаміна на гэтую тэму. аказвае мне фінансавую падтрымку, калі ўвесь банк у маім горадзе адмовіўся ад маёй просьбы прадаставіць мне крэдыт у 500 000,00 долараў, я паспрабаваў усё магчымае, каб атрымаць пазыку ў маіх банкаў тут, у Эквадоры, але ўсе яны адхілілі мяне, таму што мой крэдыт быў невялікім, але з Божай ласкай я даведаўся пра містэра Бенджаміна, таму вырашыў паспрабаваць падаць заяўку на крэдыт. Бог жадае, каб яны выдалі мне крэдыт у памеры 500 000,00 долараў на просьбу аб пазыцы, якую мае банкі тут, у Эквадоры, адхілілі мяне, гэта сапраўды было дзіўным з імі, і мой бізнес ідзе добра. Па электроннай пошце / WhatsApp звяжыцеся, калі вы хочаце атрымаць крэдыт ад іх. Lfdsloans@outlook.comWhatsApp Кантакт: + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ