Скарга на бездіяльність головного лікаря Білокуракинської ЦРЛ

В.о. директора Департаменту охорони здоров’я
Луганської обласної державної адміністрації
І. Фесенко
(пр-т Центральний, 59. м. Сєвєродонецьк, 93405)
Начальнику Головного управління Держпраці в
Луганській області
В. Мілєніну
(вул. Малиновського, 1а, м. Лисичанськ, 93100)
Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини
Л. Денісовій
(вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01061)
копії для відома: Депутату Верховної Ради України,
кандидату на посаду Президента України
Ю.Тимошенко
(вул. Грушевського, 5, м. Київ, 01008)
Голові Білокуракинської районної
державної адміністрації Луганської області
С. Іванюченко
Головному рентгенологу
Луганської області
А. Федотовій
(вул. Студентська, 19, м. Рубіжне, 93000)
Головному лікарю Білокуракинської центральної
районної лікарні Луганської області
О. Данілко
(вул. Центральна, 75, смт. Білокуракине,
Луганська область, 92200)

на бездіяльність головного лікаря
Білокуракинської центральної районної лікарні
Луганської області

С К А Р Г А

Шановні посадові особи Держави!
Наше звернення на вашу адресу викликане необхідністю захистити свої права та права хворих мешканців Білокуракинського та інших районів Луганської області, які звертаються до нас за допомогою якісного та неупередженого рентгенівського обстеження.
Але це обстеження не може бути таким якісним і неупередженим і навпаки призводить до непомірного радіоактивного випромінювання, яке ми відчуваємо в останні роки на своєму організмі. Таке ж випромінювання, а то і більше, одержують і наші пацієнти, які не здогадуються, в яких умовах ми проводимо їх обстеження. Якщо хтось особисто або через своїх знайомих дізнається, в яких умовах ми проводимо обстеження хворих та здорових людей з метою профілактики захворювань – це може завершитися непередбачуваними наслідками, це «міна уповільненої дії».
Хто за це відповість? Адже це може підпадати під дії кримінального злочину. Хто цьому покладе кінець, бо у нас вже терпець, як кажуть, лопнув, бо два працівника рентгенологічного кабінету за останні два роки втратили частково зір і мають серцеві захворювання, а одному прооперували легені.
Наші доповідні записки та усні звернення до головного лікаря Білокуракинської лікарні Данілка Олександра Миколайовича з приводу неналежних умов здійснення своєї професійної діяльності по медичному, рентгенологічному обстеженню та обслуговуванню населення отримують гнів та спротив головного лікаря та наше переслідування з його боку.
Хочемо окремо і особисто привернути увагу начальника управління держпраці області на таке:
в приміщенні, де проводяться обстеження апаратами підвищеної небезпеки з виділенням в повітря вкрай небезпечних предметів відсутня вентиляція, у рентгенлаборантів та осіб, які проходять обстеження на цьому ґрунті виникають головні болі, запаморочення, нудота і блювота, погіршується самопочуття; захисна від випромінювання так звана ебарітова штукатурка відпала, що є наслідком надмірного отримання хворими та медперсоналом шкідливого випромінювання;
цифровий рентгенівський апарат вийшов з ладу через порушення правил ремонту приміщення, в результаті чого на апарат попадала пилюка та сипалася штукатурка зі стелі та стін; в селищі, де проводяться обласні семінари з медичного обслуговування населення, немає флюорографічного апарата (це, мабуть, єдина лікарня в області, де його немає), тому при обстеженні населення збираються величезні черги.
І саме страшне, що нас бентежить, це те, що рентгенапарат «Опера» не сертифікований в Україні, не має свідоцтва про державну реєстрацію, а тому може використовуватися в незаконний спосіб та наносити непоправиму шкоду здоров’ю медперсоналу та населенню.
В результаті відсутності вентиляції, де проводяться роботи з проявленням плівки отрутохімікатами, в кабінеті утворюється смердючий запах, який вражає очі та дихальні органи людей. Дозиметрія кабінету давно не проводилася. Рентгенлаборанти не отримують кошти за ургенство на дому, працюють безкоштовно.
В рентгенкабінеті відсутні журнали встановленого зразку для реєстрації хворих.
Головний лікар лікарні не піклується про здоров’я своїх підлеглих, які мають небезпечні умови праці та виконують небезпечну для свого здоров’я роботу.
Для таких осіб законодавством України визначені пільги для підтримки їх життєдіяльності, які ґрунтуються на отриманні спецхарчування або компенсації за нього. У вирішенні цього питання ми просимо допомогти директора Департаменту охорони здоров’я Луганської області та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Щорічно на проведення необхідних ремонтів лікарні виділяються мільйонні державні кошти, але на проведення, здавалося би, першочергового ремонту рентгенологічного кабінету , щоб убезпечити вплив рентгенівського випромінювання на стан здоров’я людей, адміністрація лікарні на чолі з головним лікарем Данілко О.М. не вбачає за потрібне.
Такі дії головного лікаря Білокуракинської центральної районної лікарні Луганської області вважаємо неприпустимими, а тому просимо вас негайно втрутитися для наведення порядку в цій важливій справі.

Медперсонал рентгенкабінету Білокуракинської ЦРЛ
Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня Білокуракинська лікарня

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ