ПРО ЕКОНОМІЮ ТА ВИЖИВАННЯ або ЯК КРАЩЕ ОБДУРИТИ ДЕРЖАВУ?

Лічильник газу з магнітом для зупинки
У зв'язку із суттєвим підвищенням цін на комунальні послуги в Україні, а також несвоєчасним отриманням субсидії на ці самі послуги, люди все частіше намагаються якось зекономити саме на комунальних платежах. Хтось купує та встановлює "хитрі" лічильники з магнітами, які уповільнюють обертання лічильника, хтось ставить різні "жучки", хтось купує на все житло лампочки-економки чи світлодіодні лампи, хтось утеплює приміщення і т.д. і т.п.

А я помітив одну цікаву річ, яка стосується економії води. Якщо ввечері залишати водопровідний кран ледь-ледь відкритим, так, щоб з нього дуже повільно капала вода, то на ранок ви будете мати пів ванни води, яку потім можна використовувати, наприклад, для миття підлоги, миття вранці посуду чи, наприклад, для господарських потреб, якщо у вас є власне домогосподарство та інші різноманітні потреби. І при цьому лічильник води, що цікаво, залишається без змін, тобто він не обертається. Справа в тому, що для того, щоб лічильник обертався, потрібно, щоб через нього проходив певний струм води, а якщо вода ледь-ледь капає, то лічильник просто стоїть на місці, а вода потроху просочується через нього. І таким чином ви отримуєте певну кількість води абсолютно безкоштовно. Тут головне відкрити водопровідний краник рівно настільки, щоб вода капала, а лічильник стояв на місці.
Можливо, дехто скаже, що не можна так дурити постачальника води. Бо вода все ж таки не безкінечна і все одно, рано чи пізно, за неї доведеться комусь платити. Так-то воно так… Але… За такі ціни, які встановлює водоканал, вода має бути ледь не «золотою». Так само як і за інші види комунальних послуг – за газ, електрику, телефон, вивезення сміття. І тут не обов’язково винні самі постачальники цих послуг. Бо ціни фактично встановлює держава. І якщо держава нас, простих людей, дурить, встановлюючи такі грабіжницькі ціни, які, по суті, не відповідають рівню доходів людей та якості наданих послуг, то чому люди не можуть дозволити собі дурити державу? Тим більше, що держава у нашому випадку означає не саму державу Україну як таку, а лише тимчасову владу, яка на даний момент знаходиться у керма держави, а фактично – у державній годівниці, з якої можна запросто красти і брати стільки, скільки заманеться.

Так само можна привести приклад із обдурюванням постачальників природного газу. Вже, мабуть, ні для кого не секрет, що в Інтернеті можна замовити спеціальні промислові магніти, які чіпляються на газовий лічильник і тим самим уповільнюють або взагалі зупиняють його. Газ при цьому продовжує повільно поступати до газової плити і ви спокійно можете ним користуватись для приготування їжі. Єдина незручність – це те, що в такому випадку досить слабко починають горіти газові котли, бо від тиску газу залежить їхнє горіння, і якщо на вулиці сильні морози, то зекономити таким чином навряд чи вдасться. Але, з іншого боку, магніти все одно дозволяють зменшити кількість обертів газового лічильника, діючи на нього своєю магнітною силою, уповільнюючи його обертання, тим самим, накручуючи меншу кількість кубів.

Що саме зручне у використання таких магнітів – так це те, що їх завжди можна в будь-який момент зняти з газового лічильника і заховати. Наприклад, якщо господар знає про перевірку газового обладнання працівниками газової служби, то перед такою перевіркою магніт просто швиденько прибирається. І впіймати у такому випадку крадія газу практично не можливо. Газовики приходять, перевіряють обладнання, дивляться на лічильник – і нічого дивного не помічають. Лічильник працює, показує всі данні правильно, жодних проблем з правильністю відображення показників лічильника не має. Єдине, що інколи може насторожити працівників газової служби, так це те, що споживання газу в будинку чи квартирі є досить невеликим навіть при зменшенні температури повітря на дворі. Тобто, споживання газу залишається відносно невеликим. До речі, про такі магніти знають і самі газовики, але довести крадіжу газу із мережі і незаконне використання таких магнітів практично неможливо. Тут діє проста формула – не пійманий – не крадій.

Знають про використання таких магнітів і багато білокуракинців, зокрема, і деякі далеко не бідні споживачі. Наприклад, уявіть, скільки споживають газу на опалення своїх 2х-3х поверхових будинків деякі підприємці та керівники сільгосппідприємств в районі. І ви думаєте, що вони абсолютно чесно платять за весь спожитий газ?.. Навряд чи… Як раз ті, хто має досить чималі статки в нашому районі, всіма способами намагаються платити за спожиті ресурси ще менше, або взагалі тихенько крадуть і дурять постачальників. Тим більше, що всі вони дуже добре вміють це робити – красти і дурити. Бабця пенсіонерка навряд чи буде використовувати якісь там магніти на лічильниках, щоб вкрасти газ чи електрику, вона взагалі навряд чи про них знає. І скоріше, буде терпіти і мерзнути в холодній хаті, аніж щось буде красти. А от наші районні керівники, місцеві бізнесмени та підприємці – це досить «продвинуті» особи, які добре вміють користуватись Інтернетом і знають, як краще надурити чи вкрасти. Благо, що замовити і купити магніт для газового лічильника і сам лічильник можна запросто в Інтернеті. Саме цікаве те, що газовики вам його запросто встановлять, зареєструють і опломбують. І все – користуйтесь на здоров’я! Крадіть газ і дуріть державу!

Я спеціально не даю посилання на сайти, де можна замовити спеціальні магніти та газові лічильники для них (не на всіх лічильниках можна використовувати такі магніти), щоб мене не звинувачували в розповсюдженні посилань на сайти із забороненою продукцією. Але це може зробити будь-хто, якщо пошукає їх за допомогою пошукових сервісів Google чи Yandex за ключовими словами «купити неодимовий магніт». Таких сайтів в мережі дуже багато, бо попит, особливо в останній час, на такі магніти різко пішов угору.

А нашим газовикам варто все ж таки зробити певну перевірку будинків деяких наших вельми заможних білокуракинців, які опалюють їх газом і при цьому умудряються платити за нього досить скромні суми. Бо це наводить на певні думки щодо їхньої чесності та відношення до держави, в якої вони так натхненно примудряються красти газ і не тільки…

12.01.2016 року

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ

БІЛОКУРАКИНСЬКІ "ПОПРОШАЙКИ" ЗНОВУ ПРОСЯТЬ ГРОШІ НА ЛІКАРНЮ