НЕДОУМСТВО КОЛИШНЬОГО РЕГІОНАЛА АБО ХТО СПРАВЖНІ ФАШИСТИ НА БІЛОКУРАКИНЩИНІ?

Полк Азов. Символ Ідея Нації
Не встигла на сайті «Білокуракинський портал» з’явитися стаття про автопробіг риго-комуняк вулицями Білокуракиного, як один із «героїв» цієї статті (він же – найбільш скандально відомий хабарник, підлабузник, махінатор і шахрай) колишній член Партії регіонів, а нині голова ветеранської організації на Білокуракине-2, пан і товариш Гринько Володимир Степанович (або Стефанович) – заявив про себе! Вже 8-го травня він після святкового концерту в СБК «Дружба» підійшов до автора багатьох відеоматеріалів про Білокуракине оператора С., який також був присутній на цьому заході, і почав погрожувати та звинувачувати його в тому, що на сайті «Білокуракинський портал» вийшла стаття, в якій наводяться дані про те, що під час автопробігу в Білокуракине, організованого комуністами та колишніми регіоналами, використовувалась заборонена Законом України символіка, а саме червоний прапор із зображенням серпа та молота.
Після погроз і безпідставних обвинувачень на адресу С., Гринько В.С. погодився, що дійсно, він є одним із учасників даного автопробігу, організованого комуністами і підтвердив використання і демонстрацію червоного прапора із зображенням серпа і молота – символів комуністичної ідеології, які заборонені законодавством України. Але у своє виправдання він привів приклад сучасного полку «Азов», на прапорі якого, начебто, використовується свастика, яка є символом націонал-соціалістів (нацистів), і також заборонена законодавством України. При цьому пан-товариш Гринько В.С. заявив, що в нього є вища освіта (він цим навіть аж хизувався!!!) і він добре знає історію. І навіть напевно знає, що бійці добровольчого батальйону «Азов», які одними із перших пішли захищати українську землю від російсько-окупаційних військ, це є нацисти, які використовують в своїх атрибутах свастику, зокрема хрест, який чомусь йому схожий на той, що використовували нацисти в гітлерівській Німеччині. Під кінець односторонньої розмови пан-товариш Гринько В.С., який, як відомо, підтримував проголошення «ЛНР», бо був одним із активних організаторів референдуму за луГандонію в травні 2014 року, промовив таку фразу: «Не рубай сук, на якому сидиш!..» Обернувся і пішов геть, навіть не слухаючи співрозмовника…
Я не знаю, про який сук говорив пан-товариш Гринько, але те, що він, хизуючись своєю вищою освітою і знанням історії (яку він вчив ще в Радянському Союзі) навіть не знає елементарного про символи та атрибути сучасного українського війська - це факт! Недолугість та безграмотність цього кураківського «авторитету» говорить сама за себе. На жаль, такі ж (або подібні) «знання» історії та однобокі тлумачення сучасних подій, що відбуваються на Сході України, мають багато оступачених російською пропагандою громадян України, особливо тих, хто був або залишається прихильником комуністичної ідеології (в т.ч. колишніх регіоналів).
Свого часу мені особисто довелось побачити бійців добровольчого батальйону «Азов», який потім був переформований в полк особливого призначення МВС України і переведений до складу Національної гвардії. В середовищі бійців – абсолютно різні люди, багато хто із них – це дійсно націоналісти і патріоти України. Я побачив їхню символіку та атрибути. Всім відомий символ у вигляді букви «N» (буква «Н» в старослов’янському тлумаченні), яка перекреслена буквою «І», що використовують в сучасному полку «Азов», означає «Ідея Нації», і немає жодного відношення до нацистської або неонацистської символіки. Тим більше, що візуально схожий символ Вольфса́нгель (вовчий крюк) має зовсім інше зображення, а саме у вигляді букви «И», яка перекреслена буквою «І», використовується на гербах багатьох європейських міст.
За словами командира полку Азов Андрія Білецького, при виборі символу вони керувалися виключно українським його змістом без посилань на середньовічну німецьку геральдику, а тим більше - на символіку націонал-соціалістичної Німеччини.
«Центральною фігурою емблеми «Азова» є один з найбільш уживаних в українській військовій традиції символів. Так званий знак «Крюк» був надзвичайно популярний серед волинської шляхти і козачих військ. У сучасній інтерпретації патріотів України він є монограмою, перетином двох букв I та N, які символізують наше головне гасло - «Ідея Нації». Для нас «Ідея Нації» є виключно українським, козацьким символом, і не варто звертати увагу на уяву тих, хто в ній хоче знайти якісь інші, таємничі смисли».
Історична довідка: Вовчий гак (крюк), один з найцікавіших субрунічеських символів, спочатку був язичницьким знаком, «який рятував від перевертнів». Надалі став геральдичним символом, що означав вовчу яму (мисливська пастка). Цей символ до сих пір присутній на гербах багатьох європейських міст, наприклад - Ервітте, Дассендорф, Бургведель, Вольфштайн. У XV столітті «вовчий гак» став емблемою кількох селянських повстань, завдяки чому набув базового значення свободи і незалежності, а у військовій геральдиці - силового захисту, охорони власника, дзеркального відображення будь-якого нападу». - Повідомляє прес-служба «Азова».
Таким чином, символ полку «Азов» із букв «N» та «І» символізує «Ідею Нації», і аж ніяк не є свастикою, яка використовувалась нацистами в Німеччині. А ті, хто стверджують про нацистську символіку «Азову» - або недолугі пройдисвіти, або неосвічені ідіоти, які вперто підтримують та пропагують проросійські погляди на теренах України. Більш того, ці пройдисвіти та ідіоти сприяють і допомагають розповсюдженню брехливої російської пропаганди серед українського населення, сіячи серед людей недовіру та зневагу до всього українського, а фактично – допомагають одвічному ворогу українського народу – Російській імперії, яка зараз, за часи правління Путіна, перетворилась на тоталітарну державу з фашистською ідеологією та жорсткою диктаторською системою управління. Саме Росія та її нинішня влада більше асоціюється з владою Гітлера в Німеччині 1930-1940-х років. Саме проросійські бойовики-найманці творять беззаконня та вбивають людей на території окупованого російськими військами Донбасу.
І хоча проросійські активісти в Україні продовжують натхненно сповідувати принципи радянської ідеології, різниця між ідеологією націонал-соціалістів та комуністів досить умовна. У них дуже багато спільного. Так само багато спільного між ідеологіями комунізму та фашизму, який, до речі, виник в Італії, а не у Німеччині, як дехто чомусь вважає. Тому ті, хто зараз сповідує комуністичні принципи і розповсюджує цю антилюдську ідеологію серед громадян України – є набагато більшими нацистами чи фашистами, аніж націоналісти з партії «Свобода», «Правого сектору» чи полку «Азов». Українські націоналісти завжди боролись за незалежну суверенну державу – Україну. І продовжують це робити зараз, борючись за свою землю з одвічним ворогом – Москвою.
І ганьба тим риго-комуняцьким перевертням, які, прикриваючись святкуванням Дня Перемоги, використовують в своїх цілях ветеранів війни та людей похилого віку, заробляючи собі дешевий рейтинг, але зневагу простих українців…

Глас Народу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ