ЛИСТ ПРОКУРОРУ від Білокуракинської Самооборони

Прокурору Старобільської
міжрайонної прокуратури
А.М.Білянському

Відокремлений підрозділ «Білокуракинська самооборона» громадської організації «Народна рада Старобільського району Луганської області» просить Вас провести перевірку фактів, пов’язаних з можливим зловживаннями службовим положенням голови Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченко та виконуючим обов’язки головного лікаря Білокуракинської центральної районної лікарні О.М.Матюхіним.
Справа полягає в тому, що в районній лікарні продовжують незаконним шляхом відмивати державні кошти призначений на цю посаду в червні місяці 2015 року за ініціативи голови Білокуракинської РДА нікому раніше не відомий патологоанатом Хамчич Євген Анатолійович не без відома першого. Схема застосовується також як і при колишньому головному лікарю Медіну О.О. Правоохоронним органам, ми думаємо, це відомо. Гроші привласнюються через ремонти приміщень лікарні, а також через так званих «мертвих душ» (особи, які не працювали в лікарні, але отримували заробітну плату). Але…
При Медіну гроші розкрадалися майже 10-ть років, а Хамчич це зробив менше чим за рік своєї «діяльності». З цього приводу за неточними даними начебто відкрите кримінальне провадження за ст. 191 КК України, але ми точно не знаємо. Хамчич знаходиться у відпустці, а потім відповідно до розпорядження Іванюченко С.І та в.о. головного лікаря Матюхіна О.М. направляється на курси підвищення кваліфікації за своєю спеціальністю, тобто патологоанатома чи судово-медичного експерта, яких в штатному розписі лікарні не має. Кажуть, що начебто Матюхін був проти цього, адже це незаконне витрачення державних коштів, але Іванюченко С.І. сказав, що це його розпорядження і його треба виконувати. Серед працівників лікарні та населення селища ходять чутки про те, що Іванюченко покриває можливі злочинні дії Хамчича через те, що начебто через відмивання коштів на лікарні останній першому купив дорогий позашляховик-іномарку, на якому зараз їздить і хизується голова РДА. Але ці факти підлягають перевірці, хоча Іванюченко за рік своєї роботи на посаді голови навряд чи зміг би купити такий автомобіль.
Закуплені будівельні матеріали на ремонт лікарні, невідомо якими особами і за чиїм розпорядженням були таємно вивезені з території лікарні начебто на ремонт особистого маєтку Іванюченко С.І.
Ремонт лікарні на цей час припинений, Хамчич написав заяву про своє звільнення і поїхав за рахунок лікарні на вищевказані курси в м. Харків.
Анатолій Миколайович, щиро просимо Вас доручити належну перевірку викладених нами можливих порушень з боку вказаних посадових осіб та вирішити питання про можливе застосування до них заходів прокурорського впливу.
Про результати перевірки просимо повідомити нашу громадську організацію.

З повагою,
голова ВП «Білокуракинська самооборона»  О.В.Заїка
19.05.2016 року, № 005

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КАК БЕЛОКУРАКИНСКАЯ ШКОЛА №1 ОТПРАЗДНОВАЛА СВОЙ 80-летний ЮБИЛЕЙ

Ще одна білокуракинська зірка Андрій Божко читає реп. ОБЕРЕЖНО! 18+

ЧУДОВИЙ СПОСІБ ВІД ЗОМБУВАННЯ